U gašenju na Luštici uključena i dva hrvatska aviona

U gašenju na Luštici uključena i dva hrvatska aviona

26
Podijeli

Iza 16 sati u akciju gašenja pošara na Luštici krenula su i dva kanadera iz Hrvatske.

Skoncentrisani su na Obosnik i Zabrđe, gdje je i danas bilo najkritičinije, a jedan krak požara krenuo je prema Tićima.

Picerija i restoran

Hrvatski avioni zahvataju vodu u zalivu i nije neophodno uzletanje sa tivatskog Aerodroma, što je dosta od juče usporavalo dejstvo ukrajinskog aviona.

Operativni su na požarištima danas pored vazduhoplova Ukrajine AN32P, švajcarska (Super puma) i bugarski MI17. Jutros su na požarištima iznad Sutorine bila angažovana 4 hrvatska kanadera.
U Tivtu, duž puta pored Solila, požar koji je izbio oko 15.30 je trenutno pod kontrolom, kao i na potezu Zabrđe-Klinci.

 

Posted by Srdjan Cugalj on Thursday, July 20, 2017

26 Komentari

 1. a dje su sad ovi sto pricaju da hrvati negase oni bi prvi trebali da im se zahvale dje je sad srbenda novska sto nekazu nesto njima nista nevalja e viva montenegro.

  18
  11
 2. Anonymouse, pises nesto u sto ni sam ne vjerujes. U te godine JNA? O postenju necemo ali reci koji je nacionalni sastav bio te “JNA” sa kojom si bio da Hrvatima “cuvas grozdje”? Znas li da se ta tvoja “JNA” zvala Vojska Jugoslavije i da nije bilo vise zvijezde na kapama. U toj “JNA” nije vise bilo ni Slovenaca, ni Hrvata, ni Muslimana, ni Makedonaca vec samo Srbi i nazalost Crnogorci (ne samo “montanjeri” vec i Bokelji).

  11
  4
 3. Neka dragi susjedi “komšije”….nebitno tko je kome…ako možemo budimo ljudi i pomozimo jedni drugima kada možemo…drago bi je zbog ove geste naših HR…drago mi je zbog Vašim obranjenih kuća…sve ostalo…nebito….

  19
 4. zahvaljujemo se Hrvatskoj strani na nesebicnoj pomoci i izvinjavamo za sve nedace koje su im nanijeli 1991 oni koji su palilili pljackali i pustosili DU rivjeru.Nazalost medju njima je bilo i samih HRVATA koji su se dodvoravali lupeskoj i sramnoj JNA ciji su pripadnici nosili sve sto se moglo ponijeti predvodjeni ideologom RAT za MIR lupez br 1

  15
  1
 5. Pozari ne znaju za granice izmedju drzava, kao sto ne zna ni onaj silni uranijum bacen na Kosovo, jer podzemne vode su nam zajednicke. Svi narodi sa ovog prostora piju vodu i jedu hranu obogacenu uranijumom. Svi mi, obicni ljudi, na ovom prostoru treba da se bavimo ekologijom i da sacuvamo ovo parce planete za nasu djecu, i njihovu djecu. Kad jednom to shvatimo, svima će nam krenuti na bolje.

  10
  2
 6. ZA BURU.JA bih se ogradio oko paljenja kuca,i oko toga ko koga mrzi.onaj ko je palio i ko je naredio da se ide na konavle,da je srece trebao je davno odgovarati.ali kod nas nista nije normalnompa i to da sr prodaju kanaderi,koji su nasusno potrebni.

  34
 7. Sjajni piloti, vidi se da su stekli veliko iskustvo po dalmatinskim pozatistima. Vise su postigla dva canadaira za par sati nego sva druga tehnika u zadnja dva dana.

  85
  1
 8. Hvala vam bravo komsije!!!
  Neka vas gledaju sada i stide se ovi sto vas mrze.
  Mi smo palili vase kuce, a vi gasite nase sume i spasavate kuce.
  Prokleta politika.

  84
  47

Ostavite komentar

*

code