U Gradskoj luci Škver više plovila za 26%, u avgustu manifestacija „THE...

U Gradskoj luci Škver više plovila za 26%, u avgustu manifestacija „THE YACHT WEEK“

3
Podijeli

U Agenciji za gazdovanje gradskom lukom Herceg Novi d.o.o. bilježe bolji start nautičke sezone ove godine. U prvih pet mjeseci uplovilo je i koristilo usluge Agencije 241 plovilo.

– Prednjačile su jedrilice sa inostranim gostima a zatim turističko-izletnički brodovi. U odnosu na isti period prošle godine, ove 2017. godine  uvećan je broj plovila za 26%. Rast je i u prihodima za taj period, pa je uvećanje  blizu 30% u odnosu na 2016. godinu. Ovogodišnji prihodi su za prvih pet mjeseci najveći od osnivanja Agencije za gazdovanje gradskom lukom Herceg Novi d.o.o. i prelaze 15% dosadašnji najbolji učinak za taj period – ističe direktor Agencije Vladimir Zloković.

Picerija i restoran

Važno je napomenuti da cjenovnik ulsuga nije pretrpio nikakve korekcije.

Nautička sezona u Gradskoj luci Škver je počela regatom „EST 105 LIBERA 2017“ na relaciji Bari-Herceg Novi, od 28. aprila do 1. maja, kao i  „Južnojadranskom“ regatom 1. maja na relaciji Bar-Herceg Novi. Posebnu pažnju javnosti je privukla regata „EST 105“ u čijoj organizaciji je Agencija imala veliku ulogu, uz JK Jugole Grakalić i TO Herceg Novi. Prema mišljenju organizatora ovogodišnja regata je najbolje pripremljena od početka ovog sportsko-turističkog događaja.

U Gradskoj luci su, vodeći se upitima za korišćenje veza, kao i ugovorenim uslugama optimisti da će 2017. biti najbolja poslovna godina Agencije.

– Tome u prilog ide i manifestacija „THE YACHT WEEK“ koja će se organizovati u Gradskoj luci Herceg Novi 6. avgusta i 13. avgusta. Najavljen je dolazak 64 plovila (35+29) sa blizu 500 inostranih učesnika (Amerika, Australija, Velika Britanija…) od kojih su gotovo svi mlađi od 30 godina. Sigurni smo da će pored Agencije, cijeli grad osjetiti korist od ovog događaja koji će biti prava promocija Herceg Novog i Crne Gore kao nautičke i turističke destinacije-najavljuje Zloković.

Posredstvom Agencije za gazdovanje gradskom lukom Herceg Novi d.o.o. u ovaj projekat je uključen i JUK „Herceg fest“ pa je nautičarima obezbijeđen adekvatan prostor za zabavni program na tvrđavi Forte mare. Ovo je prva godina kako se „THE YACHT WEEK“ održava u Herceg Novom, a u planu za 2018. godinu je povećanje broja dolazaka.

Inače, veliki turističko-izletnički brodovi u Herceg Novi dnevno dovode i po 200 turista.

Prema riječima Zlokovića, Agencija stalno unaprijeđuje saradnju sa svim agencijama iz okruženja koje se bave nautičkim turizmom i to je svakako jedan od razloga boljih rezultata.

– Pozicija Gradske luke u centru grada i ljepota Herceg Novog su sigurno velike prednosti koje se moraju iskoristiti u konkurenciji sa velikim marinama u okruženju koje već postoje ili će uskoro biti izgrađene – tvrdi Zloković.

Na žalost, među 35 projekata koji će biti finansirati iz ADRION programa EU, nisu projekti DevPort i PortBrand u kojima je partner Agencija za gazdovanje gradskom lukom. O tome su ovdje nedavno zvanično obaviješteni.

– Međutim, već se sa opštinskom kancelarijom za međunarodnu saradnju radimo na daljem učešću u EU projektima iz poziva Interreg IPA  CBC (prekogranična saradnja Italije, Crne Gore i Albanije) pa u narednom periodu očekujemo pozitivne vijesti – zaključuje Zloković.

3 Komentari

  1. slazem se Mitre, koliko malo fali da se od shunda napravi eltino mjesto. Mi imamo prirodu i ambijent, a kulturu ja se nadam da pocinjemo dobijat pomalo. Sledece na listi bi moralo da bude ukidanje lajavaca. Ono je najveci primitizam moguci.

Ostavite komentar

*

code