U Herceg Novom 10% manje gostiju no lani

U Herceg Novom 10% manje gostiju no lani

10
Podijeli

Desetak dana pred početak 49. Praznika mimoze u Herceg Novom je registrovano 667 gostiju, navodi se na sajtu TO HN. To je za 10% slabija posjeta u odnosu na isti period prošle godine. Od tog broja 666 je stranih, dok je samo 11 domaćih gostiju.

Budući da su, osim hotela Lighthouse i ACD, ostali zatvoreni, većina gostiju, njih 660 stacionirana je u privatnom smještaju, odnosno domaćinstvima. Samo 17 registrovano je u hotelima.

Picerija i restoran

Budući da intenzivnije pripreme u susret 49. Prazniku mimoze kreću od sljedeće nedjelje, organizatori su saopštili da tokom prvog vikenda praznika, očekuju 20 hiljada posjetilaca, ponajviše zbog Fešte od ribe i vina u Baošićima.

Iz TO HN ove godine napravili su bolju saradnju sa izdavaocima smještaja i vlasnicima apartmana i hotela, formirajući zajedno atraktivne trodnevne, petodnevne i sedmodnevne paket aranžmane. U Herceg Novom u objektima sa tri zvjezdice trodnevni boravak može se sada naći već za 54 eura po apartmanu. Ostaje da se i ostvare očekivani efekti turističke posjete tokom februara.

10 Komentari

 1. Zašto mi ova vijest zvuči kao reklama za ACD? Ima još hotela koji rade u opštini, a navešću jedan, ništa lošiji, samo manji od ACD a bolji od Lighthouse-a – Casa del Mare Blanche. Nego možda Bijelu ne svrstavate u Herceg Novi…

  10
  3
 2. Logično, zatvoreni su ‘glavni’ hoteli, a ni privatni smještaj ne prijavljuje sva noćenja. Nego, kako napreduje renoviranje Palmona, i obuka kadrova, bješe li to glavni razlog zatvaranja?

  13
  2
 3. kad ovo Dubrovcani procitaju ima da im se tresu gace sve cemo im turiste preuzeti.Jadna vam majka vams i HN turizmu sve muftarosi na dzabana ribu i vino .Podjite do Trebinja pa vidite ksko se ljudi bore za musteriju i gosta a ne vi bi im poslali razglednicu a oni vsma pare ali da ne dolaze.

  10
  3

Ostavite komentar

*

code