U Herceg Novom 22% više turista, ali bez podataka o broju Rusa...

U Herceg Novom 22% više turista, ali bez podataka o broju Rusa tokom Dana ruske kulture

13
Podijeli

U Herceg Novom, prema podacima TO Herceg Novi, odmara 2873-oje turista, ili 22 odsto više nego lani. Najviše je stranaca 2460.

U hotelima je i dalje najbolja posjeta, jer je registrovano 1822 gosta. Počeli su da pristižu i turisti koji radije koriste privatni smještaj, gdje je evidentirano 1051 posjetilac. Hosteli i autokampovi su i dalje prazni, po evidenciji TO Herceg Novi, mada znamo da je sezona u nekim kampovima otvotena.
Zanimljivo je da smo u više navrata tražili od TO evidenciju strukture gostiju u hotelima.

Picerija i restoran

Posebno nam je bilo intersantan podatak koliko je tokom osmodnevne manifestacije Dani ruske kluture, došlo u Herceg Novi gostiju iz te zemlje, odnosno Rusa iz drugih gradva Crne Gore i regiona. Na njih su u TO veoma računali kada su osnovali ove godine tu manifestaciju. Međutim, nijesmo dobili odgvore.

13 Komentari

 1. Treba podržati dane kulture bilo koje zemlje u Novom ali pokazati i kulturu svoju i svoga grada.
  Priznajem da nije kulturno dodjeljivati nagrade “Mića i Pajića” ali kome je do pravoslavlja i života da ga podsjetim da je na molitvu monaha ruskog da dobije odgovor zašto je Ivan grozni još na vlasti dobio odgovor od anđela – nisam mogao naći goreg.
  Hoćemo li se zato miriti sa stanjem ?
  Direktor je naša slika – ne slažem se.
  Direktor nas uči nečemu – slažem se.

  1
  1
 2. Dani ruske kulture su najveći promašaj koji će građane Novog koštati više od 20 hiljada eura, ali mogu se Mića i ekipa pohvaliti da su pravi pravoslavci 😀 Srozali su grad na najseljačkiji mogući nivo. Platili su mesari Babić 1500 eura samo za roštiljsko meso koje je potrošeno u crkvi na Toploj, a pogledajte koliko su para opredijelili za sve ostale manifestacije – recimo za jazz festival ukupno će dati svega 1000 eura. Pa sprdnja kakva družina vodi ovaj grad i troši pare koje pripadaju svima nama.

  12
  3
 3. U KANCELARIJAMA TO IMA PUNO ZAPOSLENIH SA FAKULTETOM.NIKO NE ZNA RUSKI PA MORAJU DA ANGAZUJU PREVODIOCE SA STRANE .I DA IH PLACAJU .NA TRENUTNI KURS IZ RUSKOG NE IDE NIKO IZ KANCELARIJA.NEKI SA FAKULTETOM IZ TO NE ZNAJU CAK NI ENGLESKI.SPRDNJA!

  7
  1
 4. Koliko čovjek mora biti mazohista da dođe u HN kao turista na ovakvu magistralu, šetalište, plaže, kanalizaciju, uz nestašicu vode i struje.. uz sve ovo ruglo narušenog arhitektonskog sklada, zapuštenog i uništenog zelenila…. hroničnog nedostatka dobrodošlice

  14
  10
 5. Svima je jasno da ruski dani nisu imali veze sa turistickom posjetom. Posjecenost manifestacija, lise krstavanja u moru, katastrofalna. Jos jedan debakl TO . U drugim gradovima, bez obzira na politiicku struktruru, odavno bi bili predmet rasprave i smjeneni. Ne zbog Rusa nego zbog gomile drugih stvari, kampanje Mimoze i sl…

  14
  7
 6. Taj podatak je jasan bilo ih je nikoliko. Programi su bili ne posjeceni, nisu dosli ni Rusi iz HN. Nego je interesantno koliko je TO HN izdvojila novca za ovu manifestaciju? Priča se o cifri od cca 20.000-25.000 eura!
  Takodje je interesantno da se objavi koliko zaposlenih ima u TO odnosno koliko ih je zaposleno u poslijednjih 6 mjeseci. Naravno uz to i koliko se izdvaja za bruto plate na mjesečnom odnosno godišnjem nivou.

  Predlog: pozovite direktora TO u emisiju DA SE ZNA pa uživo pitanja i odgovori !!!

  24
  5
  • STA IMAS PITAT KONJEVIC SA SVOJIM NESPOSOBNIM KADROVIMA UNISTI GRAD OBRADOVIC U TURISTICKU , SLADOVIC U STAMBENO , MICO BEKO U VODOVOD NEZNA SE KOJI JE NESPOSOBNIJI A NE DA ONI BUDU RUKOVODIOCI DA DALJE NE NABRAJAMO NOVOZAPOSLENE IZ NOVSKE LISTE ONI SU PRICA ZA SEBE !!!!!

   16
   5

Ostavite komentar

*

code