U Herceg Novom 56% više turista no lani

U Herceg Novom 56% više turista no lani

11
Podijeli

Turistička postsezona uspješno se odvija na primorju i na sjeveru Crne Gore, ocijenila je direktorica Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak, ističući da su prihodi od boravišne takse premašili cifru od 1,5 miliona eura.

Rekordi u ovoj godini zabilježeni su u pred i postsezoni, a u Crnoj Gori trenutno boravi vise od 24 hiljade registrovanih gostiju, što je za 24% vise nego u uporednom period prošle godine, kazala je Radak Kukavičić.

Picerija i restoran

“Izvjesno je da ćemo u oktobru imati dvocifrene i visoke stope rasta. Tokom septembra imali smo odličnu popunjenost i prosječna stopa rasta bila je od 12 do 14 odsto. Prema podacima lokalnih turističkih organizacija dobru popunjenost, u prosjeku 40 odsto, imaju Herceg Novi, Bar, Ulcinj”, navela je ona.

Prema njenim riječima, u Crnoj Gori, uglavnom kroz izletničke programe, boravi veliki broj gostiju iz Njemačke, Velike Britanije, Austrije:

U Herceg Novom za 56% bolja posjeta no lani

Iako su sva zakupljena kupališta u Herceg Novom “zatvorena” i bez plažnog mobilijara, većini hotela početkom novembra predstoji zatvaranje, broj registrovanih turista u gradu veći je za 56%. To su posljednji statistički podaci lokalne Turističke organizacije.

I dalje prednjače inostrani gosti kojih je 4.321, dok je domaćih 861. Hotelski smještaj koristi 2.741 turista, dok je u privatnom smještaju 2.441 gost. U hostelima i auto-kampovima nema registrovanih gostiju.

11 Komentari

 1. Ovo je taman isto kao sto je na ZZZCG smanjena stopa nezaposlenosti, ali ne zato sto je porastao broj zaposlenih vec od kad ne ide zdravstvena knjizica preko njih nece vise niko da ide u zavod i gleda ih onako kulturne i orne za rad . Lako je manipulisati podacima.

  6
  1
 2. Uf, uf uf, dokle vise ovaj narod lazete!!!??? Svake dodine se gadjate sa vecim procentom posecenosti, a ustvari je to procenat za manjak gostiju. Da je tako kako vi iz Turisticke tvrdite, svi bi mi bili zadovoljni zaradom od turizma, pa bi se cak trazio krevet vise. A ovako smo imali slobodnog smjestaja na pretek. Zato vise radite a manje pricajte bajke.

  13
 3. Hm zakleo bi se da svake godine citam kako je rekordna i da ima xxx % vise nego prosle i tako iz godine u godinu a mi tonemo brze nego sidro

  12
  1
 4. Đe nestaju pare koje potroše svi ti silni gosti u Herceg-Novom, i uopšte u Crnoj Gori? I dalje niko žute banke nema, kao ni prije sezone.

  15
  4

Ostavite komentar

*

code