U Herceg Novom čak 126,61% više tv priključaka od broja domaćinstava

U Herceg Novom čak 126,61% više tv priključaka od broja domaćinstava

5
Podijeli

Distribucija radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika u Crnoj Gori obavlja se putem zemaljske platforme sa slobodnim pristupom, kao i putem različitih platformi sa uslovnim pristupom (kablovski i satelitski provajderi).

Agencija za elektronske medije objavila je podatak da je u Crnoj Gori 31. avgusta bilo 217.141 priključaka za distribuciju radio i televizijskog programa. Od tog broja 7.216 se odnosi na priključke pravnih lica, dok se 209.926 priključaka odnosi na fizička lica, odnosno domaćinstva.

Picerija i restoran

Iz Agencije su dali podatak da u Crnoj Gori oko 19000 domaćinstava i dalje koristi samo besplatnu televiziju.

Prema njihovim podacima u opštini Herceg Novi postoji 126,61% više priključaka od ukupnog broja domaćinstava, a najviše ih je u Budvi, čak 258,60%.

U poređenju sa brojem priključaka na kraju juna, za period od dva mjeseca, broj korisnika Pay-TV usluga je veći za 7.692 ili 3,67%.

Ukupan broj priključaka je za 11,47% veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno broj priključaka koji se odnose na fizička lica je za 7,77% veći od broja domaćinstava.
Podaci o broju priključaka pokazuju da je u Podgorici i primorskim opštinama Bar, Budva, Herceg Novi, Kotor i Tivat broj priključaka značajno veći od broja domaćinstava.
U periodu od juna do avgusta prosječna cijena osnovnog paketa je iznosila 8,96€ (najviša 15,99€, najniža 5,00€). U osnovnom paketu korisnicima je dostupno, u prosjeku, 65 televizijskih kanala (najviše 203, najmanje 13).

U strukturi ponude dopunskih paketa najzastupljeniji su sportski i filmski sadržaji. Najprodavaniji dopunski paketi na teritoriji Crne Gorre su HBO, PINK i ARENA.
Jedan operator pruža mogućnost da korisnici pristupe uslugama posredstvom interneta i putem aplikacija za mobilne terminale. Na ovakav način moguć je pristup određenom broju radio i TV programa iz ponude operatora. Uslugu „video on demand“ takođe pruža samo jedan operator.

Posmatrano u odnosu na ukupan obim pruženih usluga distribucije radio i TV programa do krajnjih korisnika, tj. ukupan broj prodatih osnovnih i dopunskih paketa, domaćinstvo koje koristi ovaj vid usluga, mjesečno u prosjeku, za njih izdvaja 11,42€.

5 Komentari

 1. Zahvaljujući modernoj tehnologiji jedino će nam internet pristup biti potreban u skorije vrijeme. Do tada će nas ovi nastaviti drakonski da pljačkaju.

  7
  1
 2. Sve je to preskupo s obzirom da kad čovjek hoće nešto da gleda onda mu se to skrembluje.Ja lično od uvođenja lažne digitalizacije i trpanja resivera koji su nepotrebni i stalno se kvare više ni ne gledam TV.U 20.vijeku sam imao 3 televizora a u 21 nemam niti jedan,da li je to slika našeg napretka i blagostanja ?

  22
  2
  • Logično kad M-tl razvlači vazdušne kablove po stubovima gradske rasvjete po cijeloj Hercegnovskoj opštini bez dozvole , a opštinari i njihova preduzeća prave se “ludi” jer su im važniji lični interesi. Prosto nevjerovatno a građane prisiljavaju da prave podzemne priključke za svu infrastrukturu

Ostavite komentar

*

code