U Herceg Novom javna rasprava o programskim obavezama RTCG

U Herceg Novom javna rasprava o programskim obavezama RTCG

0
Podijeli

Svi zainteresovani građani, iz NVO sektora, privrede, politike i lokalne samouprave, mogu u srijedu, u podne u Gradskoj kafani u Herceg Novom dati primjedbe i sugestije na Prijedlog programskih obaveza RTCG od 2018. do 2020. godine.

Prije zaključivanja Ugovora o pružanju javnih usluga sa Vladom Crne Gore,  Radio i Televizija Crne Gore, na osnovu člana 9 Zakona o nacionalnom javnom emiteru, obavezna je da organizuje javnu raspravu o Prijedlogu programskih obaveza za period 2018-2020 godina.

Picerija i restoran

Iz menadžmenta upućuju javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, lokalnim samoupravama, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama da se uključe i daju doprinos u razmatranju Prijedloga programskih obaveza RTCG.

Prijedlozi, sugestije i komentari mogu se dostaviti Radio i Televiziji Crne Gore, Bulevar revolucije 19., 81 000 Podgorica ili na e-mail adresu: ugovor@rtcg.org..

Javna rasprava trajaće 45 dana od dana objavljivanja javnog poziva na internet stranici Radio i Televizije Crne Gore www.rtcg.me , odnosno od 29. septembra 2017.godine.

RTCG   sprovodi i javnu raspravu o ovom  Prijedlogu  održavanjem okruglih stolova. Prvi je priređen u Podgorici,  18. oktobra, u hotelu Podgorica. U Herceg Novom je najavljen za sjutra  25. oktobara, u Gradskoj kafani , sa početkom u 12 h. U Bijelom Polju, 1.novembra, u hotelu Franca, sa početkom u 12 h.

Javna rasprava će se sprovesti i putem televizijske i radijske emisije. Radio CG, emisija  MOZAIK , 11. oktobra  u 09:05h. TVCG, emisija REPLIKA,   6.  Novembra, u 20:00h

Radni tim za izvještavanje o sprovođenju javne rasprave razmatraće prijedloge, sugestije i komentare učesnika javne rasprave, nakon čega će na internet stranici Radio i Televizije Crne Gore, u roku od 10 dana od završetka javne rasprave, objaviti izvještaj.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code