Početna Kultura U Herceg Novom nastavljeno snimanje “Mornarice” Ivana Salatića

U Herceg Novom nastavljeno snimanje “Mornarice” Ivana Salatića

1

Snimanje dugometražnog igranog filma „Mornarica“ nagrađivanog crnogorskog reditelja i scenariste, Ivana Salatića, nastavljeno je danas u Herceg Novom, saopštio je Portalu Analitika producent ovog ostvarenja Dušan Kasalica.

Uloge su povjerene Ivani Vuković, Nikoli Stojanoviću, Jasni Đuričić, Borisu Isakoviću, Momu Pićuriću, te Luki Petroneu sa kojim je Salatić već sarađivao na kratkim filmovima.

Picerija i restoran

– „Mornarica“ je priča o djevojci Sanji koja radi na kruzeru i slučajno se iskrcava u Đenovu. Nakon kratkog perioda provedenog u tom gradu, vraća se kući, u Crnu Goru. U pokušaju da razumije ljude koji je okružuju, a i samu sebe, Sanja se ukrcava na novo putovanje – u potrazi za sopstvenim identitetom – siže je novog filma Salatića.

Direktor fotografije je Ivan Marković, scenografkinja Dragana Baćović, kostimografkinja Lidija Andrić, a snimatelj zvuka Jakov Munižaba.

Prve klape filma, čija se premijera očekuje naredne godine, snimljene su tokom marta takođe u Herceg Novom. Koproducenti su Meander Film iz Crne Gore, Non Aligned Films iz Srbije i Gustav Film iz Slovenije, dok je ostvarenje sufinansirano sredstvima Ministarstva kulture.

Salatić je do sada režirao tri kratka filma – „Dvorišta“, „Zakloni“ i „Intro“, te dokumentarac „Daljine“ koji su prikazani na brojnim međunarodnim festivalima u regionu i šire.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code