Početna Društvo U Herceg Novom sprovedena ekološka akcija „Nastavimo drugačije – Let’s do it...

U Herceg Novom sprovedena ekološka akcija „Nastavimo drugačije – Let’s do it Montenegro“

1

U Herceg Novom, na Škveru i Savinskoj dubravi, danas je realizovana ekološka akcija „Nastavimo drugačije – Let’s do it Montenegro“, kojom se u cijeloj Crnoj Gori i još 150 zemalja svijeta obilježava Svjetski dan uklanjanja otpada.

Đaci srednje škole „Ivan Goran Kovačić“, njih 22, preuzeli su na sebe čišćenje Savinske dubrave, zajedno sa profesorom bioligije Alenom Lalovcem. U isto vrijeme ronioci kluba „Adriatic blue Herceg Novi“ čistili su podmorje na Škveru.

Picerija i restoran

U akciju pod sloganom „Nastavimo drugačije“ su se uključili radnici gradskih komunalnih preduzeća „Čistoća“ i „Komunalno-stambeno“, a asistenciju je pružila Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora. Opština Herceg Novi je obezbjedila mehanizaciju i pribor za prikupljanje sitnog otpada.

„Inicijativa „Let’s do it Montenegro“ predstavlja pozitivan primjer građanskog aktivizma i dobre saradnje između institucija u gradu i nevladinog sektora“, kazala je sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić, , koja je bila koordinator akcije za opštinu Herceg Novi.

Akcija je organizovana na incijativu glavnog koordinatora za Crnu Goru, organizacije ADP Zid iz Podgorice. Cilj “Let’s do it, Montenegro” akcije je podsticanje građana, bez obzira na godine i posao koji obavljaju, i bez obzira na porijeklo i različite pripadnosti, na aktivnije učešće u životu svoje zajednice, a ona je dio globalnog “Let’s do it!” pokreta koji je nastao je prije šest godina u Estoniji.

1 komentar

  1. Odlično, ali treba vlast da shvati da opština ne počinje na Toploj, a završava se na Savini! A Lalovac je trebao idući put školsko dvorište da uređuje, ne treba ići u dubravu. Samo na opuške bi potrošio dan celi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code