U hotelu Lighthouse izložba dvije autorke iz Beograda

U hotelu Lighthouse izložba dvije autorke iz Beograda

0
Podijeli

Na zajedničkoj izložbi u hotelu Lighthouse u Igalu predstaviće se umjetnice Iva Brkić i Miona Stefanović iz Beograda, radovima u gvaš i akvarel i kombinovanoj tehnici.

Iva Brkić je rođena 1987. godine u Beogradu. Završila je Matematičku gimanaziju 2006. godine, kada je upisala i Fakultet Primjenjenih umjetnosti u Beogradu. Diplomirala je na smjeru keramike 2011. godine. Učesnica je mnogih grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada, među kojima je i Velika nagrada Zemunskog salona 2012.god. i nagrada ULUPUDS-a za diplomski rad. Jedna je  od osnivača “Galerije 1250” u Beogradu. Aktivno se bavi keramikom, akvarelom, crtežom i ilustracijom.

Picerija i restoran

Miona Stefanović rođena je u Beogradu 1987. godine. Fakultet primjenjenih umjetnosti upisala je 2005, a diplomirala 2010. godine na odsjeku za keramiku, kod prof. Velimira Vukićevića, na predmetu unikatna keramika. Učesnica je mnogobrojnih grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i radionica i simpozijuma.  Od 2011. godine ima status samostalne umjetnice, a članica je ULUPUDS-a. Jedna je od osnivača Udruženja za izradu i promociju unikatne keramike  “1250”, odnosno “Galerije 1250”, koja je i prva galerija keramike u Beogradu. Pored keramike, aktivno se bavi crtežom, slikom i ilustracijom.

Izložbu će sjutra veče otvoriti novinarka Vitka Vujnović. Publika će moći da je pogleda do 16. juna.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code