U Igalu Konferencija lokalnih samouprava Zapadnog Balkana

U Igalu Konferencija lokalnih samouprava Zapadnog Balkana

1010
1
Podijeli

Konferencija lokalnih samouprava ZBInstitut Igalo biće naredna dva dana domaćin prve Konferencije lokalnih samouprava Zapadnog Balkana, koja će pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi biti održana na temu “Lokalne samouprave 21. vijeka”.

Cilj  konferencije je razmjena iskustava između lokalnih samouprava regiona i njihovo povezivanje. Učesnici i izlagači govoriće o izazovima prekogranične saradnje, IPA projektima, programskom budžetiranju i upravljanju projektima, očuvanju životne sredine, pitanjima nacionalnih manjina na lokalnom nivou, standardima i sistemu menadžmenta u lokalnim samoupravama, kao i o turističkim potencijalima lokalnih samouprava Zapadnog Balkana.

Picerija i restoran

Konferencija će biti održana u kongresnoj sali, a na otvaranju će govoriti predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović. O lokalnom ekonomskom razvoju sjutra će biti održan i okruglu sto čiji će moderator i izlagač biti rukovodilac kancelarije za LER, Opština Pećinci, Radivoj Milošević. Osim njega, izlaganja će imati i generalni sekretar zajednica opština Crne Gore, Refik Bojadžić, generalni sekretar stalne konferencije gradova i opština Srbije, Đorđe Staničić, Dušan Čukić ispred Evropskog PROGRESA i UNOPS-a te prof. dr Nedeljko Živković sa FON-a.

Početak konferencije najavljen je za 10 h.

1 komentar

  1. Neka bar neko popuni Institut makar na dva dana,jer se već uključilo hlađenje,a troškovi rastu,ako ga zaboravi dežurni ručno isključiti.
    0    0

Ostavite komentar

*

code