U Igalu šahovski turnir IV Memorijal Đorđe Konjević

U Igalu šahovski turnir IV Memorijal Đorđe Konjević

0
Podijeli

Brzopotezni šahovski turnir u okviru sportskog programa 49. Praznika mimoze IV “Memorijalni turnir Đorđe Konjević”, u organizaciji Šah kluba Herceg Novi 1949 i porodice Konjević, a pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, biće održan u nedjelju, 11. februara u braseriji Instituta Dr Simo Milošević.

Planirano je odigravanje 11 kola, 5 minuta po igraču, a turnir se rejtinguje kod FIDE (Svjetske šahovske federacije). Obezbjeđeni su pehar i tri medalje, kao i deset redovnih, odnosno novčanih i specijalne nagrade. Sudiće međunarodni sudija Veselin Bališić iz Podgorice.

Picerija i restoran

Po riječima predsjednika ŠK Herceg Novi 1949, Stevana Lepetića očekuje se učešće najmanje 50 profesionalnih šahista, kao i šahista sa titulama, od majstorskih kandidata, pa sve do velemajstora, fidemajstora i intermajstora, među kojima su velemajstori Dragiša Blagojević i Milan Draško, koji su redovni učesnici ovog šahovskog turnira.

– Turnir će igrati ne samo šahisti iz Herceg Novog, već iz cijele Crne Gore, kao i zemalja u okruženju, odnosno iz Bosne i Hercegovine, Srbije, moguće i iz Hrvatske. Očekujemo da će turnir biti veoma kvalitetan i veoma jak. Sama ćinjenica da će biti prisutno nekoliko velemajstora i veći broj intermajstora dovoljno govori o snazi turnira – kazao je on.

Početak turnira zakazan je za 10 časova, a organizaciju je pomogla kompanija “Fany Marić-Đukić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code