„U igri“ čak 33 projekta za turističku promociju Herceg Novog

„U igri“ čak 33 projekta za turističku promociju Herceg Novog

1791
6
Podijeli

ulica vasa cukovicaNa javni konkurs za organizovanje manifestacija od značaja za turističku promociju Herceg-Novog tokom naredne godine, koji je završen u utorak, stigla su 33 projektna predloga. Prispjele projekte razmatraće Izvršni odbor Turističke organizacije i Savjet za kulturu Opštine Herceg-Novi.
Direktorka Turističke organizacije Herceg-Novi, Bojana Blagojević, kazala je da će tim stručnih ljudi odlučiti o tome koji predlozi zaslužuju da dobiju “zeleno svjetlo” i dobiti podršku Turističke organizacije.
– Kvalitet kulturnih manifestacija mora biti na visokom nivou, jer su one okosnica turističke ponude grada – kazala je Blagojevićeva.
Upravo je kulturni turizam bio jedan od bitnih segmenata u prezentaciji Herceg-Novog na nedavno održanom, prestižnom sajmu turizma u Londonu „World Travel Market“, koji je okupio oko 5.000 izlagača iz više od 180 država. Ponuda Herceg Novog predstvljena je u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije
Prema riječima Bojane Blagojević, za britansko tržište Herceg-Novi i Boka Kotorska su nova i veoma atraktivna destinacija:
images_slike_licnosti_bojana_blagojevic_rj2– Na sajmu je vladalo veliko interesovanje za nautički turizam, prije svega jedrenje. Britanci su poznati i po tome što vole da uživaju u prirodi, privlače ih aktivnosti na otvorenom poput paraglajdinga i šetačkih tura. S obzirom na blizinu mora i planina, naš region veoma im je zanimljiv. Oni traže isključivo hotele visoke kategorije, što je ono čemu i Herceg-Novi teži, pa je za očekivati da na ovom emitivnom tržištu nastavi da raste interesovanje za naš grad, posebno ako se uzmu u obzir trenutne kapitalne hotelske investicije – kazala je Blagojevićeva.
sajam turizma london 131115Tokom sajma na štandu Herceg-Novog predstavili su se hoteli “Palmon bay & spa”, “Perla” i “Hungest hotel Sun Resort”. Njihovi predstavnici ostvarili su kontakte sa brojnim turoperatorima i turističkim agencijama iz Velike Britanije, kojima je posebno bila zanimljiva mogućnost povezivanja boravka u Crnoj Gori i Hrvatskoj u jedan aranžman.
Direktor prodaje hotela “Perla” i “Xanadu” Darko Aleksić kazao je da je sajam bio odlična prilika da se ponuda Crne Gore i Herceg Novog predstavi u najboljem svijetlu. On već očekuje bolju popunjenost smještajnih kapaciteta tokom predstojeće turističke sezone.

6 Komentari

 1. Ostavite ljude da rade svoj posao, pa ćemo da vidimo iduće godine hoće li Britanci doći…. Ili su čitaoci ovog sajta mnogo negativni, ili administrator daje samo negativne komentare…. Pretvoriste se u Dan
  0  0
 2. Aaaa, Britanci se interesuju za nautiku i prirodu, TO HN im nudi kulturu (a najjace da zbog toga dolaze u Crnu Goru) a regatu Terra da Mare izmjesti u Tivat! 😀

  Znaju li vam doma da se bavite turuzmom? 😀
  0  0
 3. cekajte, kaze se da je kulturna ponuda bila okosnica interesovanja na sajmu u Londonu, a onda da Britanci prevashodno traze nautiku i prirodu?

  😀

  Nidje veze. Ovo je ko ono kad djak odgovara lekciju koju ne zna. ‘Lisica je divlja zivotinja cesta na podrucju Britanije. Britanija je ostrvska drzava, monarhija, a ima i dobru muzicku scenu’ 😀
  0  0

Ostavite komentar

*

code