U Institut Igalo stigli Norvežani

U Institut Igalo stigli Norvežani

5825
5
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na oporavk i rehabilitaciju u Institut Dr Simo Milošević stigla je   prva od  šest ovogodišnjih grupa norveških pacijenata. Njih 142-oje boraviće u II fazi Instituta Igalo 28 dana, čime se nastavlja 41. godišnji program saradnje sa Univerzitetskom bolnicom iz Osla.

Za 17 h najavljena je i druga veća grupa pacijenata, koji dolaze posredstvom holandske agencije Fontana, sa kojom Institut njeguje saradnju već 25 godina. Holandski program počeo je prije dvije sedmice, a danas se očekuje dolazak još 50 njih, kazao je Radiju Jadran direktor marketinga Instituta, Nikola Mračević:

Picerija i restoran

“To znači da će od danas u novom dijelu boraviti oko 500 gostiju, odnosno, 142 Norvežanina, 130 Holanđana, već je tu 20 Šveđana, kao i 150 osiguranika Fonda zdravstva Crne Gore, te 50 individualnih gostiju”, naveo je Mračević.

Sa druge strane, privode se kraju sanacioni radovi u starom stancionaru, koji su obuhvatili krečenje, izolaciju krova na soliteru, zamjenu ograda i roletni u glavnoj zgradi, zamjenu poda u kinezi sali. U soliteru je obnovljeno 14 kupatila, a završeno je 60 od 136 kupatila. Stari dio biće otvoren 4. maja, kaže Mračević:

“Kao i ranijih godina, najbrojniji će biti korisnici crnogorskog Fonda zdravtsva, zatim ostali sa prostora BiH, Srbije i Republike Srpske. Riječ o raznim sindikalnim organizacijama, ali i individualnim gostima koji tradicionalno posjećuju stari dio, ali i soliter, koji se otvara 12. maja”, najavio je Mračević.

Otvaranjem starog zdanja, biće preseljeni svi fondovski korisnici iz novog dijela, dok će otvaranjem solitera stići i korisnici sindikalnog udruženja Rekra.

Svakog ponedjeljka Institut organizuje posjete Titovoj vili za domaće goste II faze, jednom sedmično. Po potrebi se rade organizovani posjete za agencijske goste, u grupama od po 20 ili 30 turista. Početkom juna biće organizovani  obilasci vile Galeb  četiri puta sedmično, uz pratnju vodiča na engleskom, ruskom i našem jeziku.

5 Komentari

  1. Ovo je dokaz da nam nije potrebna privatizacija samo valjano angažovanje menadžmenta! Institut sigurno može opstati,i treba da opstane,onakav kakav je uvjek bio,samostalan.Prava ekipa uz pomoć države može mu vratiti pravi sjaj, jer ljudske resurse ima.
    30    3

Ostavite komentar

*

code