U INSTITUTU IGALO DOBRA POSJETA I POZITIVNO POSLOVANJE ZA OSAM MJESECI

U INSTITUTU IGALO DOBRA POSJETA I POZITIVNO POSLOVANJE ZA OSAM MJESECI

177
0
Podijeli

Uprkos pomalo pesimističnim procjenama na početku 2015. godine u Institutu Igalo, su zadovoljni rezultatima ostvarenim u sezoni.

O tome svjedoče i finansijski pokazatelji, jer je za prvih osam mjeseci ove godine kompanija poslovala pozitivno. To je prezentovano i u Informaciji o poslovanju Instituta Igalo na sjednici Odbora direktora održanoj 28. septembra, kazali su Radiju Jadran iz menadžmenta.
U objektima Instituta Igalo boravi preko 900 gostiju. U odnosu na prošlu godinu, kao i na planiran broj noćenja, u septembru je zabilježen znatan porast broja noćenja čemu su doprinijele veće grupe pacijenatasa holandskog i švedskog tržišta, kao i bolja posjećenost dječjeg festivala folkolora čiji su učesnici iz Bugarske i Rusije gosti Inbstituta već petu godinu.
U skladu sa dosadašnjom praksom, zatvaranje objekta II faze Instituta Igalo planirano je za kraj oktobra, dok će I faza biti zatvorena sredinom decembra.
Struktura gostiju u Institutu identična je ranijim godina. U II fazi najveće učešće imaju gosti iz Norveške 23,40 %, kao i ostali partneri iz skandinavskim zemalja. Pad broja gostiju sa ruskog tržišta nadomjestio je rast broja noćenja pacijenata iz BiH za 54%, Srbije 18% više i Crne Gore 34%. Takođe, zabilježen je i veći broj noćena individualnih pacijenata u odnosu na septembar prošle godine za 16 %.
– Broj pacijenata iz zemalja regiona je pozitivan feedback i reakcija na naš ex yu paket koji smo plasirali krajem prošle godine a koji, pored smještaja na bazi punog pansona, uključuje i veoma raznovrstan i kvalitetan medicinski paket po specijalnoj cijeni – ističu u menadžmentu Instituta.
Vila Galeb otvorena je za obilaske prošle godine i bila je novina u turističkoj ponudi Herceg Novog, ali i ove godine vlada dobro interesovanje. Obilasci se organizuju četiri puta sedmicno (ponedjeljak, srijeda, petak, nedelja), te je planirano da se do kraja oktobra nastavi sa organizovanim posjetama. I nakon zvaničnog zatvaranja sezone u Institutu, Vilu Galeb će biti moguće posjetiti u zavisnosti od zainteresovanog broja posjetilaca.
U skladu sa dosadašnjom praksom, kao i u skladu sa mogućnostima, nakon zatvaranja objekta planirani su redovni radovi održavanja i popravki, radi pripreme objekta i dočeka gostiju početkom februara 2016. godine, kada je planirano ponovno otvaranje objekta II faze.
– Pored postojećih tržišta i agencija sa kojima godinama imamo uspješnu saradnju i sa kojima planiramo da do kraja godine obnovimo ugovore, menadžment Instituta Igalo je u ovom periodu pokrenuo niz aktivnosti koji imaju za cilj pronalaženje partnera sa kojim bi se Institut Igalo plasirao na nova tržišta. Ostvarena je komunikacija sa belgijskim agencijama koje se bave zdravstvenim turizmom i za očekivati je da ćemo u ovom periodu pregovarati sa njima o zaključenju ugovora o prodaji naših usluga. Ostvarili smo i komunikaciju sa tur operatorima koji pokrivaju nama najinteresantniju ciljnu grupu – penzionere sa njemačkog i austrijskog tržišta, kao i klub grupe iz Francuske. Takođe, posredstvom diplomatskih kanala naše države inicirali smo i saradnju sa Ujedinjenim Arapskim emiratima i Azerbejdžanom – kažu u menadžmentu Instituta Igalo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code