U Institutu Igalo simpozijum o unapređenju ekonomskog ambijenta u Crnoj Gori

U Institutu Igalo simpozijum o unapređenju ekonomskog ambijenta u Crnoj Gori

0
Podijeli

U Kongresnoj sali Instituta Dr Simo Milošević danas i sjutra održava se  simpozijum računovodstvenih profesija u funkciji održivog razvoja, u organizaciji Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, kao nosioca Vladine Uredbe iz oblasti računovodstva i finansija.

Predsjednik Instituta, Doc. dr Vinko Nikić objasnio je za Radio Jadran da je riječ o kontinuiranoj edukaciji i nastavku tradicije organizovanja proljećnih simpozijuma, “gdje se razmjenjuju  sva iskustva iz računovodstvene prakse”, kako iz Crne Gore, tako i iz regiona.

Picerija i restoran

– Dolaze najeminentniji stručnjaci iz ove oblasti, razmijenjuju mišljenja i zajednički dolazimo do boljih rješenja koje ćemo inkorporirati u našu praksu, a sve u funkciji poboljšanja ukupnog ekonomskog ambijenta u Crnoj Gori – kazao je Nikić.

Simpozijumu prisustvuju mnogi eminentni predavači iz oblasti računovodstva i revizije, kako iz naše zemlje, tako i iz regiona.

– Prije svega iz Crne Gore imamo, ne samo eminente predavače, već i predstavnike Privredne komore, Asocijacije menadžera, dekana Ekonomskog fakulteta, ljude iz oblasti računovodstva, ali od eminentnih predavača imamo prof. Dragana Mikerovića, koji je inače i predsjednik Instituta i dugogodišnji dekan Ekonomskog fakulteta i premijer Vlade Republike Srpske svojevremeno, Novaka Kontića, bivšeg ministra finansija, eminentnog profesora i stručnjaka iz oblasti računovodstva i revizije, prof. Šljivančanina, Andrića i mnoge druge iz regiona. Tu je i Hrvatska komora revizora, pa čak i predstavnici Makedonije i Albanije – navodi Nikić.

Konzorcioni partneri Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore u organizaciji Simozijuma u Institutu su Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore i Institut računovođa i revizora Srbije, koji čini dio konzorcijuma. Simopzijum je podržala Centrala banka Crne Gore.

Predavanja u Kongresnoj sali počela su danas  izlaganjima predsjednika Instituta, Doc. dr Vinka Nikića i dekana Ekonomskog fakulteta Doc. Dr Nikole Milovića. Nastavak simpozijuma je sjutra od 10 časova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code