U KAMPANJI „ISPRAVI SE I VJEŽBAJ“ PREGLEDANA 1173 DJETETA

U KAMPANJI „ISPRAVI SE I VJEŽBAJ“ PREGLEDANA 1173 DJETETA

109
0
Podijeli

Treći ciklus kampanje “Ispravi se i vježbaj!” okončan je ovog vikenda u sali za fizičko vaspitanje OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” u Kotoru i u multimedijalnoj sali Opštine Tivat, saopšteno je iz Udruženja fizioterapeuta Crne Gore.

U ovom periodu su uspješno urađeni pregledi 123 djeteta. Preglede su obavljali fizioterapeuti (specijalisti primijenjene fizioterapije), na osnovu kojih su popunjavali evaluacioni list. Implementacijom kampanje “Ispravi se i vježbaj!” roditelji su se u direktnom razgovoru sa specijalistima primijenjene fizioterapije (fizioterapeutima) upoznali sa tim što je deformitet kičmenog stuba, znacima ovog oboljenja, kako ga prepoznati kod svog djeteta, kako preventivno djelovati i kako ostvariti uslugu fizioterapeuta u javnom zdravstvu da bi se spriječilo napredovanje ili uopšte pojavljivanje nekog od oblika deformiteta kičmenog stuba.
Kampanja “Ispravi se i vježbaj!” je osmišljena kao besplatno savjetovalište na javnim mjestima u više crnogorskih gradova, u nekoliko ciklusa godišnje, namijenjeno da se prepozna i na vrijeme identifikuje problem sa kičmom kod djece i mladih od 5 do 25 godina. Do sada su pregledana 1173 djeteta.
Sredinom oktobra detaljni rezultati biće objavljeni u publikaciji sa zaključcima, a ujedno i prijedlozima nadležnim institucijama za rješavanje evidentnih zdravstvenih problema kod djece i mladih.
Udruženje fizioterapeuta Crne Gore, Udruženje sportske medicine Crne Gore i Uprava za mlade i sport Crne Gore namjeravaju da Kampanja “Ispravi se i vježbaj!” postane tradicionalna i da se sprovodi svake godine kako bi efekti edukacije i prevencije pomogli što većem broju građana i spriječili širenje pojave deformiteta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code