U kompleks “Lazure” do sada investirano 26 miliona eura

U kompleks “Lazure” do sada investirano 26 miliona eura

3000
2
Podijeli

Luksuzni kompleks sa 5 zvjezdica, sa marinom, vrijedan 72 miliona eura, na istorijskom mjestu, nekadašnjem Lazaretu u Meljinama, dobija završne obrise i do sljedeće sezone primiće prve goste i nautičare.

U najdelikatniji dio projekta Lazure Hotel & Marina, u restauraciju i adaptaciju starog jezgra, sa kapelom Svetog Roka, izgradnju obalnog zida i kamenog šetališta, jaht klub, dosadašnje radove na marini, investitor Imperio Holdings Ltd DOO (IHL), uložio je oko 26 miliona eura, kazala je Radiju Jadran projekt menadžerka, Anna Martynova.

Picerija i restoran

– Sačuvali smo sve vrijednosti ovog lokaliteta. Bio je to veliki izazov, imali smo dosta problema da sačuvamo kamene zidove, da ispoštujemo konzervatorski projekat. Nismo mogli praviti spoljašnost Lazareta kako smo htjeli, nego onako kako je bilo nekada. Bilo je vrlo teško i sa kuhinjama, koje su srce kompleksa. Glavna kuhinja je ispod nivoa mora, a dvije su u nadzemnom dijelu. Ali, sve smo riješili i počinjemo sa instalacijom. Sada smo zapravo u najboljem dijelu izgradnje kompleksa, stavljamo ploče i kameni pod, koji je bio u Lazretu i ranije. Tražimo odgovarajući namještaj, za 25 soba-apartmana u hotelu, za dva restorana, jedan a la carte , a drugi sa ponudom koje do sada nije bilo na ovim prostorima. U toku je i opremanje dva bara, koji će imati takođe specifičnu ponudu. Uvodimo i rasvjetu… to je veliki posao, ali veoma interesantan – navodi Martynova.

Hotel će sa spa i sportskim centrom, bazenima, restoranima, konferencijskom salom biti otvoren do maja, a marina do juna iduće godine. Investitor ne odstupa od planirane dinamike i namjere da veliki dio kompleksa otvori za građanstvo, pogotovo sportski centar, u kome će biti i povoljne cijene.

– U projektu smo imali otvoreni bazen, ali smo odlučili i da izgradimo zatvoreni bazen, jer ćemo imati mogućnost da se jedan zid otvori tokom ljeta. Umjesto otvorenog bazena smo odlučili da napravimo park koji će biti pogodan za razne događaje, svadbe, koktele, biće otvorenog tipa i lijepo mjesto za boravak i fotografisanje – dodaje Anna Martynova.

Ona je jako ponosna i što veoma stručno, po konzervatorksom projektu, restauriraju kapelu Svetog Roka iz 18.vijeka, koja će biti najprivlačniji dio kompleksa, praktično muzejski otvoreni dio starog Lazareta.

Punom parom se gradi i marina. Nasip za veliki valobran biće završen do kraja godine, a od početka sljedeće krenuće završni radovi, navodi naša sagovornica. Ona je demantovala neke informacije da je ruski investitor “zahvatio” veliki dio zaliva:

– Za sve što radimo imamo dozvole. Potpisali smo ugovor sa Morskim dobrom za zakup akvatorijuma i sve se strogo kontroliše. Nije moguće da zahvatimo više od dozvoljenog. Računamo da će marina imati od 150 do 200 vezova. S obzirom da imamo u okruženju već dvije marine koje su za super jahte, naša će primati jahte do 30 metara – dodaje Martynova.

Sve ovo je samo prva faza projekta, jer u septembru naredne godine krenuće druga faza , izgradnja velikog depadans hotela. Postoji mogućnost da to bude kondo hotel. Njegova izgradnja koštaće 25 miliona eura.

Kao što smo već pisali, u kompaniji su otvorili i prvi oglas za zaposlene, kojim traže deset menadžera. Žele da obezbijede najbolje kadrove na rukovodećim pozicijama, a početkom sljedeće godine krenuće sa zapošljavanjem i ostalih kadrova.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code