U LIPCIMA NOVA KRUŽNA I OSVJETLJENA RASKRSNICA

U LIPCIMA NOVA KRUŽNA I OSVJETLJENA RASKRSNICA

211
0
Podijeli

Rekonstrukcija raskrsnice u Lipcima, koja je započeta početkom oktobra, završena je proteklog vikenda i u roku.

Svi grubi građevinski radovi okončani su u četvrtak, dok su se do kraja sedmice obavljali finalni poslovi, kazala nam je koordinatorka projekta iz Direkcije za saobraćaj, Svetlana Janjević.
“Sve smo obavili po planu i nedjelja je bila dan za uređivanje terena i postavljanje javne rasvjete. Tokom rekonstrukcije nije bilo nikakvih problema”.
Nekada trokraka raskrsnica u Lipcima na kojoj su se ukrštali putevi za Kotor, Herceg Novi ili Nikšić koja je zbunjivala učesnike u saobraćaju i bila često mjesto udesa sada je pretvorena u kružnu, znatno bezbjedniju za saobraćaj.
Rekonstruisane su sve trake, u dužini od po 100, odnosno 150 m, prema Herceg Novom, Risnu i Žabljaku, sa uzdignutim ostrvima. Širina kolovoza iz svakog pravca ostala je 6 m. Izrađena je kružna raskrsnica, sa skverom, unutrašnjeg prečnika 15 m, širinom kolovoza od 6 m, uz pomoćni kolovoz širine metar ipo od kamenih kocki .
Radove je izvodila firma “Gradnja promet” iz Danilovgrada. Sa izgradnjom nove raskrsnice postavljena je i nova javna rasvjeta, 15 stubova i 18 sijaličnih mjesta. Opština Kotor u taj posao, preko svoje Direkcije, investirala 40.000 eura. Vrijednost čitavog projekta je blizu 270 hiljada eura, i finansiralo ga je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva preko svoje Direkcije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code