U LOVU NA ROMBUNE IGALJANI TRIJUMFOVALI, A ZA NJIMA TIVĆANI

U LOVU NA ROMBUNE IGALJANI TRIJUMFOVALI, A ZA NJIMA TIVĆANI

98
0
Podijeli

kup rombuna1U akvatorijumu zaliva u Igalu održan je do sada najmasovniji IV OTVORENI KUP ROMBUNA IGALO 2013, sa 28 ekipa iz svih 6 republika ex Jugoslavije. Među takmičarima je bilo 10 slatkovodnih i 18 morskih klubova, kao i jedna ekipa koju su činile dame.
Takmičenje je održano po sunčanom vremenu i u divnoj atmosferi sportskog nadmetanja i prijateljstva, što je najljepše izrazio predsjednik Saveza Milorad Vugdelić riječima:
“Danas su ovdje klubovi iz svih republika ex Jugoslavije, ne da iskažu žal za njom, već da potvrde da su ljudske i prijateljske veze ostale kao trajno nasljedje – u nama i među nama”. Primorski klubovi pokazali su dominaciju – zauzeli su prvih 9 mjesta. Pobijedila je ekipa domaćina “IGALO 3” u sastavu: Dragan Milosavljević, Vaso Matijašević i Božidar Bijelić, sa 32.325 bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa “PAGAR 1” iz Tivta, koja je nedavno osvojila i srebrnu medalju na svjetskom klupskom šampionatu u Tivtu, u sastavu Luka Maslovarić, Aleksandar Jandrić i Antonio Perušina sa 32.110 bodova. Treće mjesto pripalo je ekipi KSR “SIPA” iz Tivta, u sastavu Radovan Popović, Mišo Vukašinović i Božo Buzić sa 32.070 bodova, a zatim slijede “AMA” Kostanjica, “BOKEŠKA JEDRA” Đenovići, “DELFIN” Budva, “RIBAR” Baošići .
Najbolje plasirana slatkovodna ekipa bila je ekipa KSR “TREBINJE” iz Trebinja na 10. mjestu”DRINSKO JEZERO” iz Malog Zvornika na 12. mjestu i “Leteći krulec” iz Ljubljane na 13. mjestu. Izvanredan uspjeh postigla je ženska ekipa KSR “JUGOLE GRAKALIĆ” iz Herceg Novog, u sastavu G.Rakočević, M.Matijašević i M.Despotović, koja se plasirala na 15. mjesto – ispred obije muške ekipe svoga kluba i ekipe “PAGAR 2” iz Tivta, u čijem sastavu su bili i višestruki državni prvaci i reprezentativci D. Dujmušić i M.Mikša!
Prvoplasirani su dobili medalje i pehare, a sve ekipe – specijalne plakete i prigodne poklone. Dodijeljene su i 2 specijalne nagrade: nagrada za najveći primjerak ulovljene ribe pripala je mladom Ivanu Dejanoviću, članu KSR “Delfin” iz Budve, za ulovljenog rombuna od 260 grama, i Stevu Vasiljeviću, članu KSR “Dinigla” iz Bijele za najveći ulov – ukupno 3,085 kg. Kup rombuna organizovali su KSR “IGALO” i Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi.kup rombuna2

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code