U maju Odluka o ljetnjem režimu saobraćanja

U maju Odluka o ljetnjem režimu saobraćanja

1574
1
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_septembar_orjenski_bataljon_parkingSekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju radi na novoj Odluci o regulisanju drumskog saobraćaja, koja bi trebalo da bude gotova do maja, kazao je našem radiju sekretar ovog Sekretarijata, Ilija Peulić.

Ovom Odlukom će prema njegovim riječima biti regulisan režim saobraćanja u svim ulicama. U pojedinim ulicama kao i prošle godine važiće izmijenjen režim saobraćanja:

Picerija i restoran

“Ulica Save Kovačevića, od hotela “Plaža” do naselja “Energoprojekta”, biće dvosmjerna dok budu trajali radovi na šetalištu, nakon čega će se tom ulicom opet saobraćati u jednom smjeru. Ulice Orjenski bataljon i Branka Ćopića imaju status dvosmjernih, s tim što je ulica Branka Ćopića u jednom dijelu jednosmjerna, uzbrdicom kod Srednje mješovite škole “Ivan Goran Kovačić””, navodi Peulić.

Podsjetićemo da je prošle godine zbog početka glavne sezone i suzbijanja saobraćajnih gužvi i zastoja, te oživljavanja centra Herceg Novog, režim saobraćanja kroz grad bio izmijenjen od 1. jula do 1. septembra.

“Cilj ovih izmjena bilo je spriječavanje usporavanja saobraćaja i stvaranja zastoja na magistrali”, kazao je tadašnji sekretar za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, Mladen Kadić.

1 komentar

  1. O kakvom besmislenom statusu ulice Orjenski bataljon govori Ilija Peulic. Kada ce vise nekome u opstini biti jasno da ne postoji status nego de facto stanje. Ulica Orjenski bataljon izgubila je uslov da bude dvosmjerna zaprecavanjem jedne kolovozne trake od strane Parking servisa i sa druge precutnim odobrenjem da se vozila parkiraju citavom duzinom ulice uzimajuci prostor jednoj kolovoznoj traci. Lokalna zajednica i odgovorni resor u njoj bili su u obavezi da na ovakvo cinjenicni stanje donesu odluku o proglasenju ulice za ulicu sa jednosmjernim kretanjem vozila i to pravac Istok -zapad. Od toga nista. Gradjanima ostaje da se provlace i svadjaju ko ima ili nema prfvenstvo prolaza, pa caki ida se verbalno i fizicki obracunjavaju.
    To donose lose odluke opstinske administracije. Ulica Orjenski bataljon je u totalnom haosu. Pitam se kada ce doci do pameti u lokalnoj zajednici i kada ce vise zaista strucni ljudi doci na mjesta gdje se odlucuje o pitanjima vaznim za gradjane i grad. Ovo sad su partijski kadrovi koji setaju od fotelje do fotelje.
    0    0

Ostavite komentar

*

code