U Muzičkoj školi u Starom gradu još jedan koncert za pamćenje

U Muzičkoj školi u Starom gradu još jedan koncert za pamćenje

1
Podijeli

Novogodišnji i Božićni koncert u  Muzičkoj školi jedan je od onih koji okupi najviše publike svih uzrasta. Tako je bilo i sinoć na posljednjem koncertu na kojem tradicionalno staru godinu ispraćaju učenici, uz povremenu pratnju profesora. Okončana je tako  još jedna koncertna godina, ali i prva dva kvartala nastavne 2017/2018.

Došli su najmlađi – braće i sestre,  roditelji, bake i deke, pa je salu bila puna do posljednjeg mjesta.

Picerija i restoran

Koncert je počeo nastupom malog hora škole, kojim je dirigovala prof Slavica Sekulić i kompozicijom Novogodišnja pjesma. Direktorica škole, Nađa Karadžić kazala je da je koncert prilika da svima čestitaju predstojeće praznike i da podsjeti da je godina  na izmaku bila  radna i vrlo uspješna:

“Naša nastojanja su da iz godine u godinu radimo što bolje i postižemo bolje rezultate. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti, kako bi našu školu afirmisali na što bolji način“, poručila je Karadžić.

Zatim je uslijedio jednočasovni program, koji je ovog puta obuhvatao čak 23 izvedbe. Kao i uvijek, repertoar je bio koncipiran tako da su podjednako mogli uživati ljubitelji žičanih, duvačkih ali i udaračkih instrumenata. U želji da se svaki sljedeći koncert razlikuje od prethodnog, a da opet ima „ nešto posebno“ po čemu će ga publika pamtiti, učenik III razreda, iz klase prof Strahinje Kovačevića, Dušan Prnjat, iznenadio je kompozicijom „Mission impossible“ iz istoimenog filma. Iako je svoje dionice svirao na trubi, imao je instrumentalnu podršku sa razglasa, što do sada nije praktikovano. Solo dionicom na perkusijama publiku je dobro „prodrmao“ Vuk Maletin iz VI razreda u klasi Olivera Nedovića. Zapažen nastup imali su Lea Vujović ( II razred, solo pjevanje ), Katarina Radanović ( VI b, violina ), čelistkinje Atina Denda ( VI razred ) i Andrijana Dabović ( VII b) kao i učenici VIII b razreda Mila i Robert Moris na klaviru.

Ono najinteresantnije je došlo na kraju – kompozicija „White Christmas“, koju je otpjevala Doria Nedović, uz korepeticiju Đura Poznanovića, prof Anite i Jelene Popović na violinama, te Olivera Nedovića na perkusijama. Koncert su iz prvih redova tradicionalno pratili konzul Republike Srbije u Herceg Novom, Zoran Dojčinović, te župnik crkve Sv. Jeronima Don Niko Šošić.

Kao i u ostalim obrazovnim ustanovama, januar će biti neradan i u Muzičkoj školi, ali sljedeći koncert biće već u februaru. Iako nijesu uvršteni u program Praznika mimoze, u školi će biti upriličen koncert, kako bi na taj način „obilježili“ feštu u slavu žutog cvijeta.

1 komentar

  1. Bravo muzička škola bravo direktorice ,nikad nije grad imao ovoliko događaja u muzičkoj školi kao ovih posednjih godina… sve pohvale…

    3
    4

Ostavite komentar

*

code