U nedjelju 3. Novski duatlon, posvećen djeci oboljeloj od autizma

U nedjelju 3. Novski duatlon, posvećen djeci oboljeloj od autizma

929
1
Podijeli

Triatlon klub Herceg Novi u nedjelju 3. aprila organizuje 3. Novski duatlon – otvoreno prvenstvo Crne Gore u sprint duatlonu. Start trke je u 10 sati na Šetalištu ispod vile Galeb u Igalu. Takmičenje obuhvata 5 km trčanja, 20 km biciklizma i završnih 2,5km trčanja sa ciljem u gradkoj luci Škver.
images_slike_dogadjaji_2015_sport_april_liga_trcanjaOve godine Novski duatlon će okupiti oko 50 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, Rusije, Poljske i Bosne i Hercegovine. Među takmičarima će biti prošlogodišnji pobjednici Jakša Diklić iz Hrvatske i Sabina Rzepka iz Poljske, koji će pokušati da odbrane titule.

– Duatlon će svakako biti poseban po još nečemu. Prije par dana kontaktirala nas je koleginica Maja Bonačić, inače, jedna od najboljih hrvatskih triatlonki. Njenu ideju nijesmo mogli da odbijemo. Maja je psihološkinja i radi sa djecom oboljelom od autizma. Poznata je po svom projektu “Zaigrana pedala” kroz koji je pokušala da skrene pažnju na probleme roditelja i djece oboljele od autizma. “Zaigranom pedalom“ u 7 dana obišla je 7 hrvatskih gradova i u svakom održala po jedno predavanje. Pažnju javnosti je skrenula tako što je od grada do grada putovala isključivo biciklom, prešavši pritom 750 km kroz cijelu Hrvatsku. Ove godine pokreće još jedan projekat, manjeg obima, a samim tim i skromnijeg imena, “Mala pedala”. Međutim, ovog puta je u pitanju međunarodni projekat koji uključuje i Crnu Goru – navode iz Triatlon kluba Herceg Novi.
Kako je 2. april Svjetski dan borbe protiv autizma, u dogovoru sa Majom, hercegnovski triatlonci su odlučili da 3. Novski duatlon posvete djeci oboljeloj od autizma.Svi takmičari će dobiti plave trake-simbol autizma, koje će zavezati na bicikl. Nakon trke Maja će održati predavanje u 15 h u prostorijama NVO “Nova šansa” na Toploj.

Picerija i restoran

Realizaciju 3. Novskog duatlona pomogli su sponozori:TO Herceg Novi i Opština Herceg Novi, Lazure Marina & Hotel, “Timicom” Doo, “Katunjanin” Doo, “Škorpion” Doo, Bravera Sport, Specijalistička ambulanta iz fizijatrije Dr. Dimitrijević,Koala, Uprava Policije PJ Herceg Novi, OKC Herceg Novi, kao i mediji Radio Jadran, Radio Herceg Novi i Novi TV.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code