U nedjelju biciklistički Uspon na Orjen, za prijave još dva dana

U nedjelju biciklistički Uspon na Orjen, za prijave još dva dana

1
Podijeli

Biciklistička trka Uspon na Orjen, u organizaciji Triatlon kluba X Herceg Novi, najavljena je u nedjelju, 20. maja na stazi dužine 15.7km i sa 1077 metara uspona.

Trka je predviđena za muškarce i žene u dvije kategorije: cestovna i planinska bicikla. Za najbolje obezbijeđene su i medalje.

Picerija i restoran

U toku su završne pripreme. Prijave su otvorene do 18. maja, a do sada se prijavilo 20 biciklista, kazao je za Radio Jadran Luka Čupić iz TK X Herceg Novi.

– Po najavama očekujemo još 10-ak takmičara iz klubova u okruženju. Dolaze nam iz biciklističkog kluba Konavli, kao i iz kluba Džada iz Podgorice. To je malo manji broj nego prošle godine, što se moglo i očekivati, zbog velikog broja takmičenja u ovom periodu. Lani je trka bila u aprilu, kada je tek počinjala biciklistička sezona, a sada je to sve u velikom jeku – objašnjava Čupić.

Okupljanje biciklista zakazano je za 10 časova na platou ispred Titove vile, odakle će u 10:30 krenuti defile do kružnog toka u Meljinama, gdje je postavljena i startna linija. Start trke zakazan je za 11 časova.

Po riječima Luke Čupića, takmičare očekuje prilično teška staza sa gotovo 16km konstantnog uspona. Biciklsiti se kreću malom brzinom, zbog čega ne dolazi do ugrožavanja saobraćaja, koji će biti otvoren za motorna vozila. Obavezna je upotreba zaštitne kacige. Od Igala do kružnog toka obezbijeđena je pratnja Komunalne policije.

Čupić je objasnio da saobraćaj na ovoj dionici nije visoke frekvencije, posebno drugi dio staze, zbog čega nema opasnosti po učesnike trke, kao što ih nije bilo u protekla dva izdanja.

– Bitno nam je da se tradicija održava, pošto ovom trkom promovišemo hercegnovsko zaleđe i uopšte ovu oblast za bavljenje sportom i aktivinm turizmom. Sve staze u okolini i zaleđu su veoma atraktivne, kako za lokalno stanovništvo, tako i za tursite koji dolaze u Herceg Novi. Mogu da im posluže kao vid aktivnog odmora, što sve više turista želi, kada dođe na neku destinaciju – kazao je on.

Dodjela nagrada, završna ceremonija, kao i ručak za sve takmičare obezbjeđeni su u café bar restoranu Karakas, u selu Kameno, na polovini uspona. Ceremonija će početi u 13 časova.

Profil staze nalazi se na sajtu: https://www.strava.com/routes/4365726, dok su on line prijave otvorene na linku.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code