U nedjelju IX Turistička Regata – Baošići 2016

U nedjelju IX Turistička Regata – Baošići 2016

1813
0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_sport_jun_regata_baosic_2015Jedriličarski klub “Jovo Dabović 1947” ove godine organizuje 9. internacionalnu “Turističku regatu – Baošići 2016” za plovila u klasama: Krstaš, Ojedrene barke odnosno, old timeri i Hobie cat jedrilice.
Predsjednik Upravnog odbora kluba, Janko Sijerković kazao je za Radio Jadran da očekuje učešće svih prijatelja jedriličarskog kluba “Jovo Dabović 1947” iz Crne Gore i regiona.
Prijave će se primati u kancelariji kluba (preko puta bazena) u Baošićima, najkasnije do nedjelje 26. juna u 10:15h, nakon čega će biti održan sastanak skipera. Kako je selekcija regate odlučila, učesnici su dužni da uplate 5 eura startnine po članu posade.
Regata će se jedriti prema Međunarnodim regatnim pravilima jedrenja ISAF, pravilima klasa za koje je raspisana regata, kao i Uputstvima za jedrenje, u kojima će biti naznačene kordinate. Primjenjivaće se “low point” sistem bodovanja.
Organizator regate napominje da svaki takmičar učestvuje na sopstvenu odgovornost i ne prihvata odgovornost pri eventualnoj materijalnoj i fizičkoj bezbjednosti prije, tokom i nakon regate. U slučaju da posade imaju maloljetne članove, odgovornost snosi vođa posade. Maloljetna lica dužna su da u toku plovidne na sebi imaju lična sredstva plovnosti, odnosno prsluke za spasavanje.
Sijerković je kazao da je Jedriličarki klub “Jovo Dabović 1947” već dva mjeseca u Hrvatskoj na regatama, sa jedrilicom Angelo Roso, vlasnika Miloša i Marka Radonjića iz Kotora. Po njegovim riječima, zabilježen je “skroman” uspjeh.

– Osvojili smo Komišku regatu. U ukupnom poretku bili prvi. Prvi i u klasi. Bili smo i na Riječkoj regati. Tamo smo ušli u cilj osmi, ali opet bili prvi u klasi. Pa smo bili na Hvarskoj regati, tamo smo u ukupnom plasmanu bili treći, ali opet prvi u klasi. Skromno sa naše strane – pobrojao je Sijerković uspjehe kluba u prethodnom periodu.

Picerija i restoran

On je kazao da klub, iako mali, sljedeće godine slavi 80 godina postojanja, ali da ne vole da se razmeću uspjesima, već samo da rade, pa neka drugi ocjenje koliko vrijede.
Poslije “Turističe regate”, Sijerković je najavio najveću i najpoznatiju crnogorsku regatu “Fašinada” koja će se održati 21. i 22. jula.

– U prvoj polovini avgusta idemo u Dubrovnik na “Južnodalmatinsku regatu”, pa u septembru i oktobru ponovo u Hrvatsku, tako da smo do kraja oktobra na moru – najavio je Sijerković aktivnosti jedriličarskog kluba “Jovo Dabović 1947”

Klub u svojoj floti ima brodicu Angelo Rosso, kojim su nekad jedrili braća Franović, a koji je bio prodat, pa ponovo vraćen u Boku, zahvaljujući braći Radonjić, otkrio je za Jadran Janko Sijerković i dodao:
“Jedan lijep brod za mali vjetar. Što kažu, vjetra nema, a brod ide!”

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code