U nedjelju velika akcija dobrovoljnog davanja krvi

U nedjelju velika akcija dobrovoljnog davanja krvi

4
Podijeli

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Herceg Novi organizovaće u nedjelju, 18. februara, IV akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti organizovana u PZU Meljine, u plavom salonu, od 8 – 14 h.

Iz Kluba dobrovoljnih davalaca pozivaju sve koji mogu i žele da dođu, podrže akciju i darivaju krv.

Picerija i restoran

Klub dobrovoljnih davalaca krvi osnovan je u februaru 2015. god. Na osnivačkoj Skupštini tada je odlučeno da će Klub godišnje organizovati tri akcije dobrovoljnog davanja krvi. Sljedeće dvije trebalo bi da budu u junu i septembru.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Herceg Novi broji oko 130 članova.

4 Komentari

  1. Vratite transfuziju krvi u Bolnicu Meljine!
    Povremena organizovana davanja krvi su dobra akcija, ali kad god je neki problem treba ici ili u Podgoricu ili Kotor da bi se dala krv.
    Nije problem skupiti davaoce, problem je uskladiti ljude, organizovati prevoz do Kotora ili Podgorice. Problem je sto davaoc prije i poslije davanja ne smije da vozi, davanje mora da se obavi kada je davalac odmoran / svjez, a u povratku velika je vjerovatnoca kolabiranja.

    U zadnje 4 godine 4 puta sam bio potencijalni davaoc krvi, od toga jednom dao (Kotor – kolabirao na davanju zbog umora), jednom nas 12 islo za Podgoricu kombijem, vratili nas jer smo dosli kasno i umorni, tako da nikome nije mogla da se uzme krv, i 2 puta bio na cekanju u slucaju da se niko ne javi, jednom za Cetinje, drugi put za Kotor.

  2. Kada zena daruje krv,razmak izmedju dva darivanja ne smije da bude manji od 4 mjeseca (ni jedan dan manje).
    Na to treba obratiti paznju. Februar-jun je u redu,ali treci put u godini da bude oktobar,ne septembar.

Ostavite komentar

*

code