U nedjelju velika akcija dobrovoljnog davanja krvi

U nedjelju velika akcija dobrovoljnog davanja krvi

913
4
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Herceg Novi organizovaće u nedjelju, 18. februara, IV akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti organizovana u PZU Meljine, u plavom salonu, od 8 – 14 h.

Iz Kluba dobrovoljnih davalaca pozivaju sve koji mogu i žele da dođu, podrže akciju i darivaju krv.

Picerija i restoran

Klub dobrovoljnih davalaca krvi osnovan je u februaru 2015. god. Na osnivačkoj Skupštini tada je odlučeno da će Klub godišnje organizovati tri akcije dobrovoljnog davanja krvi. Sljedeće dvije trebalo bi da budu u junu i septembru.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Herceg Novi broji oko 130 članova.

4 Komentari

 1. Vratite transfuziju krvi u Bolnicu Meljine!
  Povremena organizovana davanja krvi su dobra akcija, ali kad god je neki problem treba ici ili u Podgoricu ili Kotor da bi se dala krv.
  Nije problem skupiti davaoce, problem je uskladiti ljude, organizovati prevoz do Kotora ili Podgorice. Problem je sto davaoc prije i poslije davanja ne smije da vozi, davanje mora da se obavi kada je davalac odmoran / svjez, a u povratku velika je vjerovatnoca kolabiranja.

  U zadnje 4 godine 4 puta sam bio potencijalni davaoc krvi, od toga jednom dao (Kotor – kolabirao na davanju zbog umora), jednom nas 12 islo za Podgoricu kombijem, vratili nas jer smo dosli kasno i umorni, tako da nikome nije mogla da se uzme krv, i 2 puta bio na cekanju u slucaju da se niko ne javi, jednom za Cetinje, drugi put za Kotor.
  4  0
 2. Kada zena daruje krv,razmak izmedju dva darivanja ne smije da bude manji od 4 mjeseca (ni jedan dan manje).
  Na to treba obratiti paznju. Februar-jun je u redu,ali treci put u godini da bude oktobar,ne septembar.
  8  0

Ostavite komentar

*

code