U nedogled: Tender za zakup lokacije od Njivica do ušća Sutorine

U nedogled: Tender za zakup lokacije od Njivica do ušća Sutorine

1519
7
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_njivice_i_usce_satI dalje nema zaintersovanih za zakup dijela hercegnovske obale od Njivica do ušća Sutorine. Na prste jedne ruke se ne može izbrojati koliko je puta Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte produžio rok za dostavljanje ponuda na tender za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta i akvatorijuma od Njivica do ušća Sutorine.
Umjesto do 6. maja, kako je ranije bilo predviđeno, novom odlukom zainteresovani ponude mogu da dostavljaju najkasnije do 22. jula do 12 sati.
Produžen je i krajnji rok za otkup tenderske dokumentacije, do 15. jula do 16 sati. Tenderska dokumentacija može se otkupiti po cijeni od 10 hiljada eura.
Lokacija koja se nudi u zakup obuhvata zemljište površine oko 30,6 hiljada metara kvadratnih i prostor akvatorijuma od oko 17,3 hiljade kvadrata.
Uslovi za zakup su očigledno prestrogi za potencijalne investiture, kojima se zemljište daje u dugoročni zakup na period od najmanje 31 do najviše 90 godina, sa obavezom finansiranja, projektovanja, izgradnje i upravljanja turističkim kompleksom.
Tako, pored ostalog, ponuđač uz ponudu mora uplatiti depozit ili dostaviti bankarsku garanciju od 200 hiljada eura, naplativu na prvi poziv. Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ako ispunjava kvalifikacione uslove iz grupe A ili B.
Uslovi iz grupe A su da ponuđač mora biti međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat i međunarodno priznat kao uspješan operater najmanje dva hotelska kompleksa, kategorije najmanje četiri zvjezdice.
Ponuđač, takođe, mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima sa najmanje četiri zvjezdice. On mora da dokaže finansijsku sposobnost i da ima sredstva neophodna za realizaciju predviđenog projekta i da je u posljednjoj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat i ukupan promet od najmanje deset miliona EUR.
Uslovi iz grupe B su da ponuđač mora imati vrijednost kapitala ili imovine pod upravljanjem od najmanje 50 miliona eura. On mora dokazati da je u posljednjoj poslovnoj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat i ukupan promet od najmanje 30 miliona eura.
Ponuđač treba da ponudi fiksnu zakupninu po metru kvadratnom, čiji garantovani iznos nije manji od jednog EUR po kvadratnom metru zemljišta i 60 centi po kvadratnom metru akvatorijuma godišnje. Ponuđač treba da ponudi i varijabilnu zakupninu tokom bilo koje godine, izraženu u procentu od ukupno ostvarenog godišnjeg prihoda zakupca.
Potrebno je da ponuđač dostavi preliminarni investicioni program i biznis plan sa minimalnom investicionom obavezom od 20 miliona eura, u kojima se precizno navode struktura, dinamika i iznos investicija po godinama i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala. Investicioni program mora biti obezbijeđen činidbenom garancijom.

7 Komentari

  1. Tako je Bokelj uslovi tendera su rigorozniji nego za institut. Sto se sada ne jave ovi veliki investitori da ulože par stotina miliona ,pa nisu ludi kad ima drugo za DŽABE
    0    0
  2. Ne bi im ga uzo ni za džabe. Bez sunca i mjeseca, strmina nepogodna za gradnju, ovo se neko šali i igra. Nadam se da ovi oglasi ne koštaju. Ovako su tražili i oni prethodni, prognani vladari (ista meta, isto odstojanje).
    0    0

Ostavite komentar

*

code