U noći punog mjeseca u subotu veče šetnja zaleđem

U noći punog mjeseca u subotu veče šetnja zaleđem

2615
4
Podijeli

Ljubitelji planine, kao i planinskog masiva Orjena, ali i oni koji traže bijeg od ljetnje žege, imaće sjutra veče priliku da prošetaju najljepšim vidikovcima hercegnovskog zaleđa.

Naime, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, MZ Kameno-Žlijebi i Turistička organizacija Herceg Novi priređuju sjutra veče šetnju u večeri punog mjeseca.

Picerija i restoran

Kako saopštavaju, polazak je u 20 i 30 h iz sela Kameno, sa glavne raskrsnice na putu Meljine-Trebinje, udaljene svega 10-ak minuta vožnje od kružnog toka u Meljinama. Obilazak obuhvata tvrđavu-vidikovac Tajno brdo, vidikovac na pješačko-biciklističkoj stazi pod Šilobodom i utvrđeni položaj i vidikovac Gručalicu.

– Tokom šetnje, gosti će na našem i engleskom jeziku, slušati niz istorijskih i ostalih zanimljivosti o samim lokalitetima. Po povratku na Kameno i poslije prigodnog osvježenja, u crkvenoj kući kod Sv. Jovana biće u 22h oranizovano otvaranje foto izložbe „Čovjek i kamen“, Agencije za razvoj i zaštitu Orjena. Izložba je posvećena kamenu kao glavnom sastojku prirodnog i antropogenog pejzaža Orjena, kažu iz Agencije.

Za sigurnije kretanje po terenu osvijetljenom samo mjesečinom, obavezno je ponijeti baterijsku lampu i odgovarajuću obuću (ne sandale ili japanke).

Događaj je pogodan za osobe u prosječnoj fizičkoj  kondiciji. Većim dijelom se hoda po asfaltiranom austrougarskom putu,  preuređenom u pješačko-biciklističku stazu, uz kraće pješačke  staze do vidikovaca Tajno brdo i Gručalica. Učešće je besplatno, dok su dolazak i povratak u sopstvenoj organizaciji.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code