U „Novoj šansi“ druženje sa srednjoškolkama velikog srca

U „Novoj šansi“ druženje sa srednjoškolkama velikog srca

0
Podijeli

Stalnoj radionici NVO Nove šanse u Novom pridružili su se Aleksandra Beha iz Nikšića i Teodora Vučetić iz Herceg Novog. Ne samo što su one svoje slobodno vrijeme posvetile članovima ove NVO koja okuplja mlade sa smetnjama u razvoju nego su im napravile kolače i sokove i iznenadile ih vrlo prijatno.

– Njih dvije su prošle godine izabrane u grupi od 16 najboljih u Crnoj Gori u okviru FLEX programa, koji finansira Američki savjet. Ovaj program je namijenjen za razmjenu srednjoškolaca i traje jednu školsku godinu. To im je omogućilo besplatan boravak i školovanje u SAD, upoznavanje sa njihovim načinom života i drugom kulturom. Preporučuju svim srednjoškolcima I i II razreda sa odličnim znanjem engleskog jezika da apliciraju u okviru FLEX programa kako bi dobili šansu da idu za SAD – podsjećaju iz Nove šanse.

Picerija i restoran

Srednjoškolke su sada članice Alumni zajednice koja okuplja sve bivše korisnike ovog programa. Rade zajedničke projekte koji imaju cilj da pomagnu zajednici.

Aleksandra koja je došla iz Nikšića kazala je da je iznenađena koliko su u ovoj NVO kao roditelji i kao saradnici posvećeni djeci i šta su sve osmislili za njih.

– Djeca su kreativna i prijatna je atmosfera u Novoj šansi. Preporučila bih mladima, da treba da dođu ovdje, da se druže, da se upoznaju sa vašom djecom. Sigurna sam da će i oni postati kreativniji, a da će dobiti šansu da na kvalitetniji način provedu svoje slobodno vrijeme – kazala je Aleksandra.
T

eodora koja je inače bila volonterka ove NVO takođe je kazala da je lijepa atmosfera na radionici kod nje probudila stara sjećanja i drago joj je što primjećuje i nove članove i što vidi napredak.

– Svojoj generaciji, a i onim mlađim kao i starijim sugerisala bih da umjesto toga što ne znaju gdje će potrošiti svoje slobodno vrijeme dođu u Novu šansu, da se druže sa vašom djecom. To im je šansa da pomognu sebi i promijene svoje poglede i stavove na život – ističe Teodora.

Iz Nove šanse su zahvallili Aleklandri i Teodori na izdvojenom vremenu, strpljenju, empatiji i šarmu koji su ovaj dan učinile drugačijim, nezaboravnim i dokazale da su sa pravom među najboljim.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code