U “Novoj šansi u Novom” kreativna radionica, muzika, pokloni…

U “Novoj šansi u Novom” kreativna radionica, muzika, pokloni…

0
Podijeli

U  NVO ”Nova šansa u Novom” skromno, ali i svečano je obilježen 3.decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Kao i svake nedjelje, organizovali su kreativnu radionicu, koju su ovog puta osmislile i vodile  prijateljice iz NVO ”Zlatne niti”, Mira, Živana i Marijana. One su pri tom  za svu omladinu donijele i slatkiše.

– Svi smo vrijedno radili i novim ukrasima uljepšali našu jelku. I taman kad smo htjeli da se poslužimo slatkišima, možemo reći po tradiciji, stigla nam je velika torta  iz Udruženja žena ”Bonaca” Zelenika, koju su donijele naše prijateljice Duška Dević i Mevlida Bunda. Za muzički program bio je zadužen,Pepo Aćić – navodi  koordinatorka  projekta, Vukica  Gardašević Novaković.

Picerija i restoran

Na kraju druženja, svi  su dobili skroman poklončić, koje je opet po tradiciji obezbijedila  volonterka i voditeljka radionica, Vanja Krivokapić. Iskreno posvećena ovoj NVO. Ona kaže da je to mali znak da su  vrata  Udruženja uvijek širom otvorena, uz poruku da nas različitosti obogaćuju i čine život ljepšim.

Inače, radionice se odvijaju vikendom u okviru projekta ”Radionica za djecu i mlade sa poremećajima iz autističnog spektra, poremećajima socijalne komunikacije i osobe sa invaliditetom”. Projekat se finansira od dijela prihoda od igara na sreću za 2017.godinu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code