U Novom 32% više gostiju, otvoreno 18 hotela

U Novom 32% više gostiju, otvoreno 18 hotela

8
Podijeli

Na hercegnovskoj rivijeri odmara 3 918 gostiju, što je za 32 odsto više u odnosu na isti dan prošle godine, podaci su TO Herceg Novi.

Stranih gostiju je 3 441, dok je domaćih 477. Najbolju posjetu i dalje imaju hoteli. Otvoreno je devet velikih hotelskih zdanja i isto toliko malih.

Picerija i restoran

U njima je 2 508 turista, od čega 476 domaćih i 2 033 stranih.

Vrata su otvorila velika hotelska zdanja Sun Resort, obje faze Instituta Dr Simo Milošević, Palmon Bay, Lighthouse, Delfin, Plaža, Vojvodina, ACD i hotel Park. Najviše gostiju boravi u hotelu Delfin u Bijeloj, odnosno  495 stranaca, mahom Francuza.

Od skoro 30 malih hotela u Herceg Novom, tek devet je primilo prve goste: Perla, Milena Fanfani Complex, Bokeška noć, Casa del Mare Blanche, Villa Margot, Bela Rose i Art Media na Žanjicama.

U privatnom smještaju, odnosno domaćinstvima boravi 1 410 gostiju, od čega je 1409 stranih i jedan domaći.

Tradicionalno u ovom periodu godine, najviše stranih turista u domaćinstvima dolazi iz Rusije i to 506, zatim slijede gosti iz Srbije 332 i Bosne i Hercegovine 181.

8 Komentari

    • Lupaš Krle, kad tako moram biti bezobziran…. Tur. AG. NEMAJU pravo da se bave boravištem taksom.Lijepo će se čekati ispred Sup-a i TO… A već u peklo, milina

      • Тдк како да ти објасним?Приватне агенције сваки дан доносе картоне у бирое и онда их наплаћују од 1еура до 2.Стани испред бирос па ћеш видјјети.

Ostavite komentar

*

code