U NOVOM 6000 GOSTIJU: BUĐENJE BEZ VODE, ALI BEZ BUKE GRAĐEVINSKIH MAŠINA

U NOVOM 6000 GOSTIJU: BUĐENJE BEZ VODE, ALI BEZ BUKE GRAĐEVINSKIH MAŠINA

109
0
Podijeli

Herceg Novi sredinom juna bilježi za 2 % više prijavljenih gostiju nego lani u isto vrijeme, pa u gradu boravi 5.999 turista, podaci su lokalne Turističke organizacije.

Najviše je stranaca 4.377, dok je domaćih 1.622. Većina gostiju je izabrala smještaj u domaćinstvima i to preko 4.000 posjetilaca.
Svi oni koji ostaju do 20. juna moraće da se naviknu na 20-očaovni prekid u snabdijevanju vodom. Restrikcije traju od 1. juna zbog ugradnje turbina na HE Plat. Ipak, goste od sjutra neće buditi građevinske mašine, jer počinje zabrana izvođenja građevinskih radova u prvoj zoni, koja traje do 15. septembra. U drugoj i trećoj zoni radovi će biti zabranjeni od 1. jula do 31. avgusta.
Vidljivo je ovih dana vraćanje šetališta i obale u prvobitno stanje, nakon što je prekinuta gradnja kanalizacionog kolektora, pa se očekuje da sve, kako su se i obavezali podizvođači „Ćeltikćoglua”, da će sve srediti do 25. juna.
Sanacija šetališta započela je od tvrđave Forte Mare do Meljina, a ujedno se obnavljaju i oni dijelovi javne rasvjete koji su oštećeni. Iako smo uveliko „zagazili” u sezonu, lokalna javna preduzeća Vodovod, Čistoća i Stambeno komunalno još imaju dosta posla da uklone nedostatke na plažama koje nijesu zakupljene, na saobraćajnicama i javnim površinama.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code