U Novom prvi festival solfeđa

U Novom prvi festival solfeđa

1
Podijeli

Muzička škola Herceg Novi i Muzička akademija sa Cetinja, pokreću prvi put u Crnoj Gori festival solfeđa, “SOLFEST” Herceg Novi, koji će se održati 22. i 23. marta 2018. godine. Uz ljetnji jazz festival, kao i Međunarodni festival horova, ovo će biti treći festival koji pokreće Škola za osnovno muzičko obrazovanje iz Herceg Novog.

– Cilj ove manifestacije je veća afirmacija solfeđa kao bazičnog predmeta na svim nivoima muzičkog školovanja, kao i dodatni podsticaj učenicima za razvijanje ljubavi prema ovom predmetu. Festival će okupiti zainteresovane učenike iz crnogorskih osnovnih muzičkih škola, podijeljene u dvije kategorije – poručila je direktorica škole, Nađa Karadžić.

Picerija i restoran

Nastup učenika vrjednovaće tročlani žiri eminentnih muzičkih pedagoga: doc. Katarina Zadnik (Slovenija), prof. Antun Vidak (Hrvatska) i doc. Vedrana Marković (Crna Gora).

– Na ovaj način želimo da postignemo nepristrasnost u vrjednovanju znanja učenika i podignemo nivo kvaliteta festivala – dodala je Karadžić.

Otvaranje Solfesta  je planirano 22. marta u 11 h, matine koncertom učenika Muzičke škole Herceg Novi, a istog dana, u 20 h, prvi solistički koncert u ovom gradu upriličiće sopranistica, Novljanka, Nikolina Pušara, uz klavirsku pratnju prof. klavira Maje Žmukić.

Za razliku od festivala džeza i Međunarodnog festivala horova, Solfest je dobio podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore, pod čijim se pokroviteljstvom održava.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code