U očekivanju IWG: U Institutu Igalo spremaju iduću poslovnu godinu

U očekivanju IWG: U Institutu Igalo spremaju iduću poslovnu godinu

1449
4
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_Institut_2Staro zdanje Instituta Igalo, kao i prethodnih godina, biće zatvoreno 25. decembra, a ponovno će primiti pacijente krajem aprila, ili početkom maja 2016. godine. Sve zavisi od početka realizacije prvih ugovora sa domaćeg tržišta, kaže za Radio Jadran, direktor prodaje i marketinga, Nikola Mračević.
Otvaranje II faze Instituta Igalo planirano je za 1. februar iduće godine. Pauza dok su objekti zatvoreni biće iskorišćena za popravku kvarova i uobičajeno čišćenje i osvježenje prostorija.
U narednom periodu biće saopšteno kako je ove godine poslovao Institut, ali prema riječima Mračevića, kompanija redovno izmiruje sve obaveze prema zaposlenima, dobavljačima, državi, kao i kreditorima.
– Za 2016. godinu potpisani su Ugovori sa dugogodišnjim partnerima, pa prve inostrane grupe očekujemo krajem marta naredne godine. Imali smo određene aktivnosti na prezentaciji ponude Instituta na novim tržištima, tako da naredne godine možemo očekivati i goste sa novih tržišta, prije svega, Azerbejdžana. Norveški državni program trebalo bi da se realizuje u istim okvirima kao i u 2015. godini. Prva grupa će stići krajem aprila naredne godine – ističe Mračević.
Prvi pacijenti u II fazi Instituta od februara 2016. godine, biće korisnici Fonda zdravstva Crne Gore i individualni. On će biti domaćin dijela programa Praznika mimoze. Izvjesno je održavanje Međunarodnog Mimoza Cup plivačkog mitinga u periodu od 12. do 14. februara kada se očekuje značajan broj učesnika.
nikola mracevic rj– U Institutu Igalo spremno dočekujemo početak rada naredne godine. Formirali smo specijalne ponude za boravak tokom Praznika mimoze, kako za grupne, tako i za individualne goste. U okviru redovnih cijena za 2016. godinu, imamo i specijalne ponude za posjetioce sa prostora EX YU – naglašava Mračević i dodaje da su i tokom ove godine specijalni aranžmani bili veoma dobro prihvaćeni.
Vila Galeb ili Titova vila, koja je nakon duge pauze otvorena za posjetioce 2014. godine, i dalje će biti otvorena za posjetioce. Neke agencije su već uvrstile obilazak Vile u svoj izletnički program za iduću godinu. Otvaranje ovog zdanja, za individualne i grupne obilaske, predviđa se krajem maja, ali naš sagovornik napominje da za unaprijed ugovorene grupe obilazak može uvijek da se organizuje.
Inače, kompaniju očekuje novi vlasnik, umjesto države, američko-britanska grupacija IWG. Predstavnici crnogorske Vlade, Investiciono razvojnog fonda (IRF), Fonda zdravstvenog osiguranja i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) potpisali su 19. novembra ugovor o kupoprodaji 56,48 odsto akcijskog kapitala Instituta „Simo Milošević“, sa kompanijom International Wellness group (IWG) iz Londona. Iz Tenderske komisije za privatizaciju je saopšteno da je, u skladu sa odredbama ugovora, rok za ispunjenje uslova i zatvaranje transakcije šest mjeseci od njegovog potpisivanja. Očekivanja su da će se sve radnje realizovati u značajno kraćem roku.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code