U očekivanju prihvatanja Plana reorganizacije Vektra Boke

U očekivanju prihvatanja Plana reorganizacije Vektra Boke

1412
1
Podijeli

hotel plazaApelacioni sud još nije potvrdio rješenje stečajnog sudije o usvajanju Plana reorganizacije Vektra Boke, a to bi, prema očekivanjima predsjednika Sindikata Vektra Boke, Vojina Miljanića, trebalo da se dogodi narednih sedam dana – do mjesec.

U međuvremenu, kako je kazao, Vektra Montenegro “zakupila” je Vektra Boku dok ne izađe iz stečaja, kako bi mogla da posluje nesmetano do prihvatanja Plana reorganizacije, pojašnjava Miljanić:

Picerija i restoran

“To znači da hotel Plaža sada može da radi kao i do sada i da ostvaruje saradnju sa agencijama. U hotelu je trenutno 50-ak gostiju, a od 1. jula očekujemo da će se taj broj značajno uvećati”, kaže Miljanić.

Uposleno je 40 radnika, od čega 29 stalnih, a ostalo su sezonci, koji će biti na ispomoći par mjeseci. Raspisan je konkurs za prijem novih radnika, ali prioritet u zapošljavanju imaju oni stariji, odnosno oni koji su ostali nakon uvođenja stečaja. Gosti su iz Srbije, Republike Srpske i Rusije. Obavljene su samo sitne popravke u hotelu prije nego što su stigli.

Ukoliko se Plan reorganizacije Vektra Boke ne usvoji, to bi za firmu značio bankrot, a za preostale radnike odlazak na Biro rada “pod stare dane”. Takav ishod ne bi bio dobar ni za radnike, niti za  firmu, ali ni za grad, smatra Miljanić:

“Firma bi bankrotirala, otišla na tender, tražio bi se novi poslodavac. Za radnike to sigurno ne bi bilo dobro, jer nas 29 bi ostalo bez posla. S druge strane, mi ne znamo da li je dobro i da se usvoji Plan reorganizacije, jer sve će zavisiti od načina i dinamike rada Vektra Boke. Ako bi ta firma ulagala, gradila hotele i zapošljavala, to bi onda bila prava stvar za sve”, kazao je Miljanić.

Podsjetićemo, Apelacioni sud je početkom aprila, po žalbi OTP factoringa, ukinuo rješenje Privrednog suda, kojim je potvrđen Plan reorganizacije Vektra Boke. Cijeli postupak zato je trebalo ponoviti.

U rješenju Apelacionog suda se navodi da je prvostepeni sud propustio da održi ročište za razmatranje predloga plana reorganizacije. OTP je u žalbi tvrdio da stečajni sudija nije održao ročište za razmatranje predloga plana reorganizacije, kao i da je glasanje sprovedeno bez rasprave, čime je povjeriocima onemogućeno da aktivno učestvuju u sprovođenju stečajnog postupka. Sud je ukazao i na neblagovremenost podnošenja plana koji je propisan zakonom.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code