U Ogranku Matice crnogorske izložba slika Darka Vlaovića Vladara

U Ogranku Matice crnogorske izložba slika Darka Vlaovića Vladara

781
0
Podijeli

izlozba darka vlaovica hn 040216Novljanin Darko Vlaović Vladar sjutra veče će četvrti put samostalno izlagati pred publikom rodnog grada. Njegovu izložbu otvoriće sjutra veče u 19 h, u Ogranku Matice crnogorske, u Njegoševoj ulici, istoričarka umjetnosti, Kristina Milatović.
Vlaović je rođen 1959. u Herceg Novom i član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore i Association internationale des arts plastiques od 1987. godine.
Uz slikarstvo, bavi se muzikom, komponovanjem, sviranjem, pjevanjem i pisanjem pjesama, 3D modeliranjem i kompjuterskom 2 i 3D animacijom. Iza njega je 19 polusatnih animiranih TV–emisija „Total Kontakt“ na BK Televiziji (2003) koautor sa Rambom Amadeusom, kao i izrada većine animiranih video spotova za njega i dio scenografije za njegov nastup na Eurosongu.
U periodu od 1993. do 1997. u Pragu, uz slikarstvo, bavio se interijer dizajnom i scenografijom (TV reklama za Američku firmu CELOGS) itd.
Za interijer američke reklamne agencije DMB&B u Pragu bio je uvršten u 15 najboljih dizajnera Češke Republike i učestvovo na izložbama Interijer roku 1995.
U periodu od 1997. do 2002. u Parizu, uz slikarstvo, bavi se i stripom (izložba u Kulturnom centru bivše SFRJ u Parizu) – najbolji strip crtači ex-YU (2000).
Učestvovao na međunarodnoj izložbi stripa u Angulemu 2000. godine. Dobio je prvu nagradu za slikarstvo 1993. u Herceg Novom.
Darko Vlaović govori engleski, francuski i češki jezik. Od 2002. živi i radi u Herceg Novom. Imao je šest samostalnih izložbi, a prvu u  Galeriji Josip Bepo Benković, 1990. godine. Posliej toga u Galeriji Radosti u Pragu, u Beogradu, u Galeriji Kosančićev Venac, pa opet u Novom u, Dvorani Park, 2013. Iste godine izlagao je samostalno i u Domu Vojske u Tivtu, a 2014. u Ruskom kulturnom centru u Novom.
Učestvovao je na grupnim izložbama u Herceg Novom, Zagrebu, Pragu, Beogradu, Parizu, Angulemu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code