U oktobru konačno nastavak rekonstrukcije Šetališta?

U oktobru konačno nastavak rekonstrukcije Šetališta?

6
Podijeli

Dorada projekta za nastavak rekonstrukcije dijela Šetališta Pet Danica na potezu od Galeba do Raffaela trebalo bi da bude gotova naredne sedmice, nakon čega će uslijediti revizija. Taj bi posao, kako očekuju u Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog,  trebalo da bude završen za dvije – tri sedmice, nakon čega bi bili nastavljeni radovi.

To je Radiju Jadran potvrdio v.d. direktor Boro Lučić, ali nije nije mogao da precizira koliko je novca do sada uloženo u rekonstrukciju ove dionice, niti  koliko će koštati nastavak radova:

Picerija i restoran

“Kada dobijemo reviziju projekta znaćemo tačno koliko će sve da košta i kad se kreće sa radovima. Izvođač je spreman, Morsko dobro je obezbijedilo novac, mi smo tu da pratimo situaciju, ali čekamo da se ovaj dio posla okonča”, kazao je Lučić.

Inače, rekonstrukcija šetališne staze od Galeba u Igalu do kupališta Raffallo na Toploj, u dužini od 365m, počela još u oktobru 2015. godine. Vrijednost investicije ugovorena je na  350 hiljada eura, a radove je izvodila barska kompanija Đokić group D.O.O. Oni su više puta  konzervirani pred Novu godinu, zbog preprojektovanja, zbog sezone, a sada nastavak odlaže čeka  projekat proširenja u jednom dijelu Šetališta.

Fasade, avanturistički park, „Šteficina kuća“

Osim priprema za nastavak rekonstrukcije Šetališta Pet Danica, Agencija sprovodi još niz aktivnosti kao što je nastavak rekonstrukcije fasada, ali i nekih koje bi trebalo da se konkretizuju  za mjesec, navodi Lučić:

“Postoje još dvije ili tri fasade koje su u zapadnom podgrađu Starog grada koje želimo da obnovimo i razgovaramo sa Opštinom da vidimo koliko može da pomogne. Takođe, obatili smo se i Upravi  za zaštitu kulturnih dobara, budući da je riječ o zaštićenim kućama, da znamo da li smijemo  i kako da pristupimo obnovi. Sa druge strane, u saradnji sa Agencijom za Orjen radimo na pripremi avanturističkog parka na Vrbanju, ali i studijama o putevima i pješačkim stazama na tom potezu”, dodao je on.

Lučić navodi da im je namjera i da staru lovačku, tzv. “Šteficinu kuću” valorizuju u turističke svrhe, za što su aplicirali kod IPA fondova za sredstva od oko 100 hiljada eura. Od 18 prijavljenih projekata, 9 “prolazi”, a Agencija je prošla “prvi krug”, pa Lučić vjeruje da su na dobrom putu da dobiju sredstva.

6 Komentari

 1. A što će te sa onim bespravnim eloksiranim kapunjerama
  ispred grnčara,moj kapetane.
  Ako se izbacite u more,eto njih za vama.
  Nego da vidimo za neki viađ,tu se bolje snalazite.

 2. Ovako…. to je sada privatna svojina…gotovo….i nema vise: ako , zasto nije, mogli su….a zasto nijesu….
  Sada samo ostaje nada da će se brinuti o šetalištu… a mi ćemo šetati i voziti dječija kolica , rolere, do Tople, pa uzbrdo , pa gornjim putem do Opštine, pa opet stepenicama do mora…i tako …ono bas lijepo opuštajuće. A stariji sugrađani će da ” uživaju “, dobro je za kardio-sistem, uz stepenice ….
  Do kada Vi mislite ovako….kada ćemo već konačno moći normalno proći cijelom dužinom , do Meljina , a da se ne postrojavamo u kolonu…ili vraćamo sa puta …jer se ne može dalje…..
  HOĆE LI SE ISPOŠTOVATI ROK GRADNJE?

Ostavite komentar

*

code