U oktobru potrošnja struje veća 4,8 odsto, prosječan račun 30 eura

U oktobru potrošnja struje veća 4,8 odsto, prosječan račun 30 eura

552
2
Podijeli

Prosječan oktobarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 29,99 eura.

images_slike_ilustracija_racun_epcgDomaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,13 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Kotoru gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 34,92 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,53 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,21 odsto kupaca. Oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 51,5 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 171.840 kupaca, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Picerija i restoran

Domaćinstva su u oktobru potrošila 92.130.656 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 4,8 odsto više u odnosu na septembarsku potrošnju, odnosno šest odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom oktobra 2015. godine.

Elektroprivreda Crne Gore pokrenula je 7. novembra nagradnu igru “Neka vas vozi dobra energija 3”.

Ova nagradna igra trajaće do 22. decembra 2016. godine, realizovaće se u jednom kolu, a obezbijeđen je bogat nagradni fond. Glavna nagrada je automobil FORD MONDEO. Tu su još vaučeri za putovanja za dvije osobe, s tim što ovoga puta destinacija nije unaprijed definisana već je dobitnici biraju po svojoj želji, tako da poklanjamo po jedan vaučer od 1100, 900  i 500 eura. Takođe, biće dodijeljena dva modela popularnog mobilnog telefona SAMSUNG GALAXY S7 i pet vaučera od po 200 eura za trgovinu u VOLI marketima.

U nagradnoj igri pravo učešća imaju svi kupci iz kategorije DOMAĆINSTVA, koji su članovi Zlatnog tima na dan 30. novembar 2016. godine. U toj kategoriji naći će se sva domaćinstva koja su od decembra 2015. u kontinuitetu, redovno, svakog mjeseca, zaključno sa oktobarskim računom, izmirivali svoje obaveze po osnovu utrošene električne energije.

Javno izvlačenje dobitnika, odnosno utvrđivanje rezultata igre, biće organizovano u studiju TVCG 21. decembra u 10 časova, a  emitovano dan kasnije u okviru jutarnjeg programa TVCG u terminu od 6:30 do 11h

Pravila nagradne igre pogledajte na www.epcg.com,našoj Facebook stranici www.facebook.com/ElektroprivredaCG ili pozovite besplatno 19100.

 

 

2 Komentari

  1. Nema gluplje informacije od obljavljivanja vrijednosti prosiecnog racuna za struju.Sta taj podatak predstavlja?Isto kao vic o zelju i mesu.Dali se to elektroprivreda samoreklamira?
    0    0
  2. Cijena električne energije je dosta visoka. Tačnije, previše je ovih poreza, prireza, i naknada na potrošenu energiju. Plus PDV kad se zbroji, mislim da račun ni u teoriji ne može biti niži od ovih 18,13 evra. Lično plaćam izmđu 24-26 eura mjesečno, bez grijanja ili hlađenja, dva člana domaćinstva, koristim povoljniju nedeljnu tarifu dosta često,ekonomišem, ali teško da mogu da uštedim puno. Obračun je tako napravljen od strane EPCG, da i kad “sijalicu ne upalite”, račun mora iznositi makar 15-16 eura. Ljudi trebaju ulagati u sopstvene izvore energije, i što manje biti zavisni od sisitema EPCG.
    0    0

Ostavite komentar

*

code