U OKTOBRU ZAVRŠAVA TREĆI CIKLUS OSPOSOBLJAVANJA 318 VISOKOŠKOLACA U BOKI – POSLODAVCI...

U OKTOBRU ZAVRŠAVA TREĆI CIKLUS OSPOSOBLJAVANJA 318 VISOKOŠKOLACA U BOKI – POSLODAVCI PRIJAVLJUJU NOVE POTREBE

99
0
Podijeli

U hercegnovskom Birou rada u toku je realizacija IV ciklusa programa stručnog osposobljavanja visokoškolaca koji nemaju radnog iskustva, a zainteresovani poslodavci prijave mogu dostavljati do 21. oktobra.

Obrazac koji je neophodan poslodavcima može se naći na sajtu Zavoda. Riječ je o obrascu broj 1, kako bi u elektronskoj formi prijavili neophodnu radnu snagu, podsjetio je za Radio Jadran direktor hercegnovskog Biroa rada, Stevo Lazarević.
Državni organi, institucije nadležne za poslove obrazovanja, zdravstva, policije i kulture, kao i preduzeća u većinskom državnom vlasništvu, kao i javne službe čiji je osnivač Opština, prijave podnose Upravi za kadrove, a bliža obavještenja mogu naći na sajtu E-uprave, pojasnio je Lazarević.
On je takođe dodao da se 15. oktobra završava treći ciklus stručnog osposobljavanja visokoškolaca, kojih je na nivou Boke bilo 318. Naredna, IV generacija trebalo bi da počne sa osposobljavanjem 15. januara sljedeće godine. Kao i do sada, primaće mjesečnu naknadu 50% od prosječne neto zarade.
Pored ovog programa, Zavod za zapošljavanje objavio je još i Konkurs za izbor izvođača programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, kao i Konkurs za izbor izvođača programa osposobljavanja za rad kod poslodavca, naveo je Lazarević.
“To je interesantno pogotovo za poslodavce, koji žele nakon obuke da zaposle nekoga. Ukoliko imaju odgovarajuće prostorne, tehničko-tehniloške i kadrovske uslove, mogu se u narednih osam dana prijaviti, kako bi iskoristili sredstva”, poručio je Lazarević.
Promovisan je juče i novi projekat i javni poziv “Krediti, vjeruj u uspjeh, iskoristi šansu”, za koji je obezbijeđeno 2,4 miliona eura. Taj poziv je usmjeren prema svim nezaposlenima koji žele da razviju preduzetničke ideje, budućim preduzetnicima, ženama koje žele sopstveni biznis kao i studentima. Veoma su povoljne kamate od 2-3,5 %, dug rok otplate, kao i mogućnost da se konkuriše do kraja godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code