U OPŠTINAMA BOKE PAD KRIMINALITETA ZA 20 ODSTO

U OPŠTINAMA BOKE PAD KRIMINALITETA ZA 20 ODSTO

61
0
Podijeli

Bezbjednost u sve tri opštine Boke Kotorske je stabilna, a kriminalitet za prva tri mjeseca ove godine je u padu, saopštio je novinarima načelnik Centra bezbjednosti Herceg Novi, Miloš Vučinić.

U ovom periodu registrovana su 132 krivična djela, što je 20 odsto manje nego lani u istom periodu. Ovo je posebno važno, kada se zna da je bokeljskim gradovima bilo dosta kulturnih i zabavnih događaja na otvorenom. Povećan je i stepen rasvjetljenosti krivičnih djela za 8% i u ovom momentu je 71 odsto rasvjetljenih krivičnih dijela u Boki. Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi ostvarili su odličnu saradnju sa lokalnim zajednicama i građanima i postigli impozantne rezultate i u svim oblastima.
– Od ukupnog broja krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta registrovano je 27 takvih slučajeva za prva tri mjeseca ove godine u hercegnovskoj opštini. Pričinjena materijalna šteta je 634.922,oo eura. U odnosu na isti period prethodne godine otkriveno je za 13 krivičnih djela više ili 92,86 % a otkrivena šteta je veća za 610 hiljada eura.
– Dobri rezultati službenici policije napravili su i u otkrivanju koruptivnih dijela, koja se odnsoe i na poglavlja 23 i 24. Već za prva tri mjeseca šteta koja je procesuirana i nastala koruptivnim djelima u prošloj godini je dostignuta. Takođe je registrovano jedno krivično djelo sa elementima korupcije – zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, pri čemu je pričinjena materijalna šteta 103.000 eura – istako je Vučinić. On je dodao i da još ima predmeta koji čekaju mišljenje Tužilaštva, ali „to je trajan proces koji se ne zaustavlja”. Jer, u prošlom periodu u korupciji su otkrivena i službena lica iz policije, inspekcije, Carine, lokalne samouprave, koji su procesuirani.
U prvom tromjesečju zabilježen je i pad prekršaja javnog reda i mira za 43 odsto, otrkiveno je i rasvjetljeno samo jedno razbojništvo.
– Imali smo i smanjenje smrtno stradalih lica u saobraćajnim nezgodama za 50 odsto, iako je povećan broj saobraćajnih nezgoda za 37,5 odsto. Sve pokazuje da je Boka mirna sredina, u kojoj nije bilo ni ubistava niti značajnijih incidenata, ali i da su službenici Centra veoma preventivno djelovali i uticali na ovakve rezultate, istako je Vučinić. U sve tri opštine se uveliko pripremaju za turističku sezonu, mada pripreme u Centru, kako je istakao, nijesu ni prestajale.
Završen je i tender za izbor izvođača za izgradnju stanova za policijske službenike i gradnja može početi u narednom perodu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code