U OŠ Ilija Kišić uče đake lekcijama, ali i da postanu dobri...

U OŠ Ilija Kišić uče đake lekcijama, ali i da postanu dobri ljudi

10
Podijeli

Osmišljenim programom, satkanim od plesa, poezije, stihova, recitacija, te nastupa Mažoret kluba Lily, uz članove, učesnike cvjetne povorke  49. Praznika mimoze, OŠ Ilija Kišić obilježila je Dan škole,  54. godišnjicu rada.

U vremenu u kome živimo dolazi do demokratizacije obrazovanja i vaspitanja, pa se uloga škole i nastavnika stalno mijenja. Nijedno savremeno društvo danas se ne može zamisliti bez dobrih škola i nastavnika, poručio je sa svečanosti direktor, Đorđije Đoko Radović:

Picerija i restoran

„Škola Ilija Kišić je savremena, profesionalno organizovana, sa dobrim nastavnim kadrom i dobrim đacima. Uspjeh koji postižu naši učenici je vrlo dobar. Većina najboljih učenika ostaje i dalje takva, na naše veliko zadovoljstvo i radost. No priroda našeg posla je da mislimo bolje i više i tom cilju stalno težimo“, istakao je Radović.

Kroz rad u sekcijama i dodatnoj nastavi dosta je afirmisanih učenika i nastavnika: mladi talenti u likovnom stvaralaštvu, muzici, literate, sportisti, saobraćajci, glumci, plesači, balerine, ekolozi, otkrivaju se vrlo rano i dosta ih je koji ostvaruju odlične rezultate. Tome svjedoče brojne diplome, priznanja, pohvale, pehari i plakete, naveo je Radović:

„Ono što čini specifičnost naše škole jeste rad sa djecom po posebnim i prilagođenim programima. Defektolozi, oligofrenolozi, somatopedi, uz pomoć nastavnika iz redovnog nastavnog programa, pedagoga i asistenata, postižu veoma zapažene rezultate, koji su među najboljima u Crnoj Gori“, podsjetio je Radović.

On je pozvao kolege i učenike da zajedničkim naporima održavaju ono po čemu je škola od osnivanja bila jedna od najboljih u Crnoj Gori i regionu:

„Naš zajednički zadatak i obaveza jeste da u vremenu ekspanzije znanja i informacija, slijedimo i koristimo iskustva drugih za podsticanje, osposobljavanje i usavršavanje mladih u sticanju novih znanja, razumijevanja, popularizacije vrijednosti, posebno onog potencijala na koji ova zemlja računa, koji mora biti prilagođen novom vremenu, razvojnim programima i evropskom putu“, poručio je Radović.

Vizija vaspitno obrazovnog procesa u ovoj ustanovi nije ograničena samo na ono što đaci uče u školi, nego je projektovana da obuhvati i to kakvi će ljudi oni biti kada napuste školu.

Nagrade

Učenicima koji su u nastavnim i vannastavnim aktivnostima ostvarili zapažene rezultate, dodijeljeni su skromni pokloni, a nagrađeni su: Nikolina Ilić – najperspektivnija sportistkinja Herceg Novog, Jovan Vujović i Vasilije Radović – članovi vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Feđa Đurović – pobjednik školskog takmičenja iz engleskog jezika, direktno plasiran na državno takmičenje, kao i Milan Lečić – pobjednik školskog takmičenja iz matematike, takođe direktno plasiran na državno takmičenje.

Nakon svečanog programa, prezentovan je jubilarni 20. broj školskog lista Zvono, koji su priredili članovi novinarske sekcije i urednica lista, prof. Rajana Vrbnjak.

Cvijeće i sjećanje na narodnog heroja

Program obilježavanja Dana škole u Zelenici počeo je polaganjem cvijeća na nekoliko lokacija: ispred spomen obilježja na Podima, na mjestu pogibije Ilije Kišića,  spomen obilježja Ilije Kišića i preminulih nastavnika i radnika škole, te ispred centralnog spomen obilježja palim rodoljubima u Kutima, kao kod biste Ilije Kišića u dvorištu škole. Cvijeće su položili delegacija zaposlenih i učenika škole.

Gosti

Program u fiskulturnoj sali zeleničke škole okupio je brojne roditelje, prijatelje, saradnike, te profesore i direktore drugih obrazovnih ustanova.

Programu su prisustvovali predstavnici Ministarstva prosvjete Crne Gore, Opštine Herceg Novi, MZ Zelenike i Kumbora, penzioneri, direktorica OŠ Orjenski bataljon Jarmila Radović, prof. Milan Pušica iz JUSMŠ Ivan Goran Kovačić, predstavnici pobratimskih škola, članovi školskog odbora, Udruženje žena Bonaca iz Zelenike, delegacija škole sa Virpazara – Ivan Tomašević,  te nekadašnji prof. fizike, Krsto Kosić iz Herceg Novog, kojem je Radović posebno zahvalio.

10 Komentari

 1. Sve pohvale za direktora koji je učenicima trećeg razreda održao lekciju o surovosti tako sto ih je pozvao da nastupaju ,a onda im je pred sam nastup rekao da neće nastupati. ?

  10
  1
 2. Pitanje za direktora Radovića zašto KUD Ilija Kišić nije nastupao za dan škole?
  Zbog čega KUD Ilija Kišić nije na školskoj bini već dugi niz godina, već su tu bokseri?

  20
  1
 3. Samo on može imati toliko tolerancije da pusti roditelje i njihovu djecu da onoliko galame dok drži pozdravni govor, a čast pojedincima koji su vaspitani pa znaju vaspitati i svoje dijete. Prema tome, treba da shvatite da je do vas, a ne samo do direktora, gotovo sve što vam nije po volji. Od školskog dvorišta koje upropaštavate svakog vikenda i pretvarate ga u privatnu igraonicu i učite djecu da nemaju osjećaja da to nije igralište za Zeleničane i da se tu ne može dolaziti u vrijeme vikenda kad škola ne radi. Tako, ispisujete grafite, čupate cvijeće i ogovarate direktora i nastavnike i to je kulturno uzdizanje! I sada, pored programa koji je bio odličan, zastava nekome smeta – ne može se tu pomoći. Svojoj osnovnoj školi želim svako dobro i prosperitet i sve čestitke zaposlenima na ugođaju koji su nam sinoć priredili.

  22
  7
  • Samo se pitam, kada su toliko galamili na tako vaznom skupu kako li tek izgleda obican dan ?Potpuno ste u pravu sve je od vaspitanja prvo roditelja pa djece,samo sto ovih drugih je mnogo manje ,nazalost.G direktor ima i previse tolerancije to nekad ima i svoje prednosti ali i mnogo mana,sto bi rekli gde u kuci nema macke i misevi kolo vode.Ovo se odnosi na ponasanje ucenika (CAST MANJINI) nego mi se nesto cini da je ova skola postala meka za problematicnu djecu koja su zasticena kao beli medved pa cak i na stetu nekih divnih profesora,dobrih ucenika i njihovih roditelja.Kao da smo na ulici kriminalci su ok,ponos danasnjice,sklanjajte se i cutite to je tako. No nista me vise nemoze iznenaditi .To je nama nase drustvo dalo!Samo toliko da se ne preuvelicava ta vasa slika ,niste vi skoro boravili tamo da se uverite.

   13
   1

Ostavite komentar

*

code