U OŠ “Milan Vuković” košarkaški spektakl

U OŠ “Milan Vuković” košarkaški spektakl

3559
1
Podijeli

Učenici Osnovne škole  Milan Vuković  iz Herceg Novog, koji su osvojili najviše glasova na online takmičenju „500 lopti za buduće asove“, nikada neće zaboraviti čas fizičkog koji su imali u petak. Dok su čekali da im organizator takmičenja – kompanija IDEA kao nagradu uruči 50 košarkaških Molten lopti, u salu su ušle reprezentativke Marina Pejović, Violeta Lazarević i Nataša Radović i reprezentativci Marko Grković i Veselin Kovačević, kao gosti iznenađenja.

Sportisti su pozdravili oduševljene mališane, potpisali IDEA majice i fotografisali se sa njima, nakon čega su ih pozvali da zajedno isprobaju nove lopte. Reprezentativke i dva učenika odigrala su mini partiju košarke protiv tri učenice i dva reprezentativca, dok je ostatak škole bodrio drugare sa tribina.

Picerija i restoran

– Zahvaljujemo se IDEI i drugim organizatorima na nagradi. Ona puno znači našim đacima, koji će koristiti košarkaške lopte na časovima fizičkog vaspitanja. Dio lopti dobiće i naše područne jedinice. Vjerovali smo da ćemo pobijediti, jer smo se masovno uključili od samog početka takmičenja i veliki broj učenika i nastavnika je glasao za svoju školu, rekao je direktor škole Željko Bojović.

Osnovna škola  Milan Vuković osvojila je 51 435 od preko 200 000 glasova na online takmičenju, koji je IDEA organizovala u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Košarkaškim savezom Crne Gore (KSCG).

Od 30. januara do 28. februara Facebook korisnici su imali priliku da preko aplikacije www.idea.co.me/500lopti glasaju za jednu od ukupno 163 osnovne škole u Crnoj Gori. Pored pobjedničke, lopte je osvojilo još 60 osnovnih škola. Zahvaljujući glasovima, 30 škola osvojilo je po 10 lopti, a škole koje su po broju glasova rangirane od 31. do 61. mjesta po 5 lopti.

–  Budućim asovima poklonili smo ukupno 500 košarkaških lopti, koje se koriste na zvaničnim FIBA takmičenjima. Na taj način želimo da podržimo njihov talenat i pomognemo im da sjutra postanu pravi košarkaški asovi na koje ćemo svi biti ponosni, istakla je direktorica marketinga IDEE Jelena Doderović povodom uručenja nagrade.

IDEA je i prošle godine poklonila 500 košarkaških lopti. U saradnji sa KSCG, organizovala je takmičenje za lokalne timove IDEA Lige mladih i u 7 gradova okupila preko 2 000 mladih košarkaških talenata.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code