U „PALMON BAY-U“ MEĐUNARODNA KONFERENCIJA ŽELJEZNIČARA ISTOČNE EVROPE

U „PALMON BAY-U“ MEĐUNARODNA KONFERENCIJA ŽELJEZNIČARA ISTOČNE EVROPE

89
0
Podijeli

U organizaciji Željezničkog prevoza Crne Gore AD, u hotelu “Palmon Bay” u Igalu u toku je četvorodnevna međunarodna konferencija WMPS-2.

Tema konferencije je – Organizacija rada putničkog željezničkog saobraćaja za red vožnje 2016.
Na konferenciji učestvuje više od deset željezničkih uprava zemalja Isotčne Evrope, među kojima su osim domaćina Crne Gore, prisutni i predstavnici Srbije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Slovačke, Češke, Bjelorusije, Ukrajine, Rusije, Litvanije i drugi.
Organizator konferencije i pomoćnik izvršnog dorektora Željezničkog prevoza Crne Gore AD, Vojo Andrijašević za Radio Jadran kaže da je još uvijek rano govoriti o konkretnim efektima konferencije, ali ono što ohrabruje jeste činjenica da za Crnu Goru vlada veliko interesovanje:

Picerija i restoran

“Ono što je za nas interesantno to su sezonski vozovi, odnosno kola iz Budimpešte, Praga, Moskve, a čuo sam da će biti još interesanata za relaciju prema Baru. Na kraju ćemo vidjeti kako će se sve dogovoriti, jer interesovanje za crnogorsko primorje je jako veliko, što mi je jako drago. Na kraju, moram reći i da sam se prihvatio organizacije svega ovoga ne samo da bih promovisao željeznicu Crne Gore, već i samu državu Crnu Goru”, poručio je Andrijašević.
Međunarodna konferencija trajaće do 21. avgusta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code