U parku Boka euharistijsko slavlje, uz himnu Sv. Leopoldu

U parku Boka euharistijsko slavlje, uz himnu Sv. Leopoldu

4
Podijeli

Više hiljada Novljana, hodočasnika i turista prošlo je pored sarkofaga Svetog Leopolda Mandća u parku Boka zadržavajući se kratko u molitvi i poštovanju svecu, prije nego što je u ponoć tijelo preneseno u crkvu sv. Antuna, koja je bila otvorena za molitvu prema potrebama hodočasnika.

Pjevana je večernja pred Svečevim relikvijama u Parku Boka, kao i molitveno-meditativno bdjenje uz poruku: „Danas kada se Sveti Leopold vratio „onkraj mora“ dopustimo mu da nam izreče ono što mu je bilo najviše na srcu, a to su ljubav prema Blaženoj Djevici Mariji, sakrament svete ispovijedi i jedinstvo kršćana“.

Picerija i restoran

Centralni događaj je jutrošnje euharistijsko slavlje u 10 h. Predvodiće ga monsinjor dr Marin Barišić, nadbiskup i metropolit splitsko-makarski. Na misi pjeva zbor Paulus-Rotimlja i zbor Dobri Pastir – Cim i Ilići (BIH).

U molitvama i liturgijama vjernici mogu učestvovati sve do ispraćaja relikvije za Dubrovnik u 16 časova, kada je zakazana sveta misa ispraćaja. Predvodiće je monsinjor llija Janjić, biskup kotorski. Pjevaće mješoviti zbor Libertas iz Dubrovnika sa dirigentom prof. Viktorom Lenertom.

Poslije toga će pripadnici organizacije Croce Verde iz Padove, zajedno sa talijanskim i hrvatskim kapucinima, predstavnicima Kotorske biskupije i Odredom Bokeljske mornarice, vjernici i građani, otpratiti u procesiji stakleni sarkofag sa relikvijom sveca iz njegovog rodnog grada.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code