U petak akcija: Očistimo Herceg Novi za jedan dan

U petak akcija: Očistimo Herceg Novi za jedan dan

1462
3
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_hronika_mart_plaza_zapaljena_trava4Ekološka akcija „Očistimo Herceg Novi za jedan dan“ zajedničkim snagama realizovaće u petak, 27. maja, Opština Herceg Novi, javna preduzeća, mjesne zajednice, škole, nevladine organizacije, udruženja, privrednici i građani.
Svi zaintersovani su pozvani da u petak, u 9 sati dođu na jednu od četiri lokacije i pridruže se brojnim učesnicima. Cilj je podizanje svijesti građana o ekološkim problemima zajednice u kojoj žive. Očekuje se učešće oko 400 do 500 akcijaša. Za čišćenje su odabrane sljedeće lokacije: Igalo – blatna plaža, Kameno – pješačka staza ka Tajnom brdu, Baošići i Bijela – istočna kapija Brodogradilišta i Bijelska vala. Na njima će biti  organizovani prijemni pultovi, na kojima će biti evidentirani učesnici i biće im podijeljene kese i rukavice. Takođe, obezbijeđena je voda i sendviči. Planirano je da se na kraju akcije, između 12 i 13 časova, učesnici okupe u Igalu ispod Titove vile, gdje će se družiti uz prigodno posluženje.
Značajno učešće imaće nevladine organizacije, osnovne i srednja škola, Dnevni centar, privrednici, zaposleni u lokalnoj upravi, Čistoća DOO, Komunalno-stambeno DOO, Vodovod i kanalizacija DOO, Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, Turistička organizacija Herceg Novi i mjesne zajednice Bijela, Baošići, Kameno i Kumbor.
Ekološka akcija „Očistimo Herceg Novi za jedan dan“ je dio velike zajedničke akcije „Očistimo Crnu Goru za jedan dan“ i međunarodne akcije „Let’s do World“.  Nosilac „Let’s do it“ pokreta i inicijative u Crnoj Gori je Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid iz Podgorice, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma.

3 Komentari

  1. Pa ko gliba i prlja, nego ovaj isti narod?!Ko je ostavio to smece, nego narod, mi, dopalo se to vama ili ne.Ja, skoro svaki dan, ispred svoje kuce, cistim ulicu, dakle, javnu povrsinu, od kojekakvog smeca, limenki, maramica, kutija od pice iz Nautilusa i sl., a da ne pricam kako je kada dodje ljeto i sezona!
    0    0
  2. Nemam nista protiv ovakvih akcija,ali sramota je da narod cisti umjesto onih koji su za to nadlezni i koji ne obavljaju svoj posao,pa kao ajmo organizovati jednu akciju… U ovom slucaju takodje mislim na gospodu koja radi na kolektoru i koja u skandaloznom stanju ostavlja sve kuda prodje. Predsezona je uveliko pocela,a obala je malo je reci u ocajnom stanju. Od Kumbora do Bijele je sve razrovano,rupe na putu koje nisu zasticene,polomljene bandere,rasvjete nema,smece na sve strane,u moru sasut sut,zemlja,komadi asfalta i armatura… Svaka cast za ovakve akcije i narod koji se odaziva,ali prije svega treba svoj posao da obavljaju oni koji su za to nadlezni.
    0    0

Ostavite komentar

*

code