U petak otvaranje “Novskog đardina”

U petak otvaranje “Novskog đardina”

3
Podijeli

Tradicionalna Izložba cvijeća, u okviru 49. Praznika mimoze, održaće se od 9. do 11. februara u hotelu “Vojvodina”. Cvjetnu manifestaciju, koja se drugu godinu održava pod nazivom “Novski đardin”, otvoriće crnogorska glumica Nada Vukčević u petak 9. februara u 11 časova.

Izložba će okupiti oko 25 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, a eksponati će biti isključivo cvijeće i ručno izrađene saksije za cvijeće.

Picerija i restoran

Na “Novskom đardinu” biće izabran najljepši cvjetni aranžman, a nagrađena i kreativnost i umijeće uređenja kompletnog izložbenog prostora. Dio prodajnog asortimana biće opredjeljen i u humanitarne svrhe na prodajnoj izložbi čiji prihod je namijenjen odjeljenju djece sa teškoćama u razvoju zeleničke OŠ “Ilija Kišić”.

U humanitarnoj akciji na “Novskom đardinu”, uz uzgajivače cvijeća će učestvovati i preduzetnički klub “Art&craft” hercegnovskovskog srednjoškolskog centra, kao i NVO “Nova šansa u Novom”, koji će, kao i izlagači, izrađivati aranžmane od cvijeća, ali i saksije od recikliranog materijala.

U okviru 43. Izložbe cvijeća za hercegnovske školarce, kao i prošle godine, biće organizovane i radionice za izradu cvjetnih aranžmana.

Izložba se može posjetiti od 9 do 19 časova.

U nedelju, 11. februara na programu je i Mediteranska fešta – Ulica za ples tokom koje će se organizovati nastupi na više javnih prostora duž opštine. Kako organizatori poručuju, cilj im je uključivanje što većeg broja ljudi  i širenje mediteranskog duha. U ovom programu učestvovaće novski umjetnici Trio Fankulo, Duje i Castel Nuovo Bend, kao i trupa Bayamo Salsa, a počeće od 19 časova.

3 Komentari

 1. Nekada je to bila prestižna izložba, dostojna sajma u Amsterdamu,
  takođe u Vojvođanskom odmaralištu, sa potocima,mostićima i fontanom.
  Pokrovitelj Jovanka Broz, gosti ugledne svjetske zvanice.
  Bez tezgi i limenih kanti sa limunima i narančama.I bez Palmi i surlaša.

  18
  3
 2. Nadamo se da neće biti tako srozano kao prethodnih godina.
  Ono je više ličilo na neki buvljak za prodaju šljiva ranki i krušaka,
  nego na izložbu cvijeća.Borovi sa Žabljaka i maline iz Mionice.
  Pa neka se organizator izjasni, je li to izložba cvijeća lii vašarište.

  16
  2

Ostavite komentar

*

code