U petak XI Specijalna olimpijada u Zelenici

U petak XI Specijalna olimpijada u Zelenici

1
Podijeli

Osnovna škola “Ilija Kišić” u Zelenici i ove godine domaćin je sportskih susreta djece sa smetnjama u razvoju, odnosno XI Specijalne olimpijade. Trodnevna sportsko rekreativna manifestacija biće održana od 12. do 14. oktobra. Zainteresovane škole učesnice do sjutra imaju rok da prijave učešće.

Olimpijada se organizuje polazeći od značaja sporta za zdravlje djece, njihovu socijalnu integraciju, osjećaj pripadnosti i druge vrijednosti od opšteg interesae djeteta,  a ne samo da održe postojeće stanje, kazali su iz ove škole.

Picerija i restoran

– Poštujući pravila i korektan odnos učenika na sportskim susretima djece ometene u razvoju, stvara se mogućnost  upoznavanja, mogućnost poštovanja i pravilan odnos  između pojedinca i grupe (tima). Specijalnu olimpijadu, manifestaciju po kojoj je naša škola prepoznata u državi, čini niz aktivnosti sportskog i zabavnog karaktera smještenih u tri dana – precizirali su u ovoj školi.

Susreti su veliko pedagoško, ljudsko i humano djelo. Djeci ovdje pružaju priliku da se druže, da se takmiče, nekima da prvi put vide more i da plove brodom:

– Svima nama koji radimo sa njima to je jedno veliko priznanje i poštovanje, a roditeljima pažnja i ohrabrenje –  dodaju iz zeleničke škole.

Svečano otvaranje Olimpijade biće upriličeno u petak u 17 h u sali za fizičko obrazovanje škole, uz koktel dobrodošlice. Dan kasnije rezervisan je za takmičenje u nizu sportova – fudbalu, stonom tenisu, pikadu, atletici i brzom hodanju.

Tradicionalno, tog dana biće održan i okrugli sto na temu: „Doprinos OŠ Ilija Kišić i direktora Đorđija Radovića u unaprjeđenju statusa djece sa smetnjama u razvoju“. Od 16 h za učesnike će biti organizovan obilazak Vile Galeb.

Posljednjeg dana manifestacije učesnici će tradicionalno imati priliku da brodom obiđu zaliv, a nakon toga će im biti uručeni medalje, pohvale i priznanja za učešće.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code