U ponoć čep na hidrotunelu Goričkog jezera, u Novom ujutru restrikcije

U ponoć čep na hidrotunelu Goričkog jezera, u Novom ujutru restrikcije

22
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_ulice_belavista cesma 2Dotok preko 400 s/l vode za Herceg Novi iz hidrosistema HE Trebišnjica biće, kako je najavljeno, obustavljen večeras u ponoć, što znači da će dvadesetočasovne restrikcije započeti od ujutru.

Hercegnovska rivijera dobijaće vodu iz lokalnih izvorišta, Opačice i Mojdeža, ali i iz susjednih Konavala. To bi trebalo da bude dovoljno tokom restriktivnog režima snabdijevanja do 30. maja.

Picerija i restoran

To znači da će Opštini Herceg Novi na raspolaganju biti oko 240 sec/l vode, sa Opačice 160 kao i iz Konavala 80 sec/l. Kako nezvanično saznajemo, do ponedjeljka bi trebalo da se obave testiranja potrošnje vode, kako bi se od ponedjeljka tačno utvrdila dinamika potrošnje. U skladu sa tim voda u restriktivnim terminima puštala bi se duže od predviđena dva sata ujutru i dva popodne. Realna je mogućnost da restrikcije budu blaže, ukoliko potrošnja bude racionalna, kazali su nam iz lokalne uprave.

Restrikcije će zvanično trajati do 30. maja, kada će potrošači od Sutorine do Savine imati vode od 7-9 i od 19-21 čas, a od Meljina do Kamenara od 5-7 i od 17-19 časova.

Naselja Sušćepan, Ratiševina, Šćepoševići i Žvinje dobijaće cistjernu po potrebi, obavijestili su iz “Vodovoda”.

Inače, u hercegnovskom Vodovodu dan pred petnaestodnevne restrikcije, danas nijesmo uspjeli da dobijemo nikoga od nadležnih koji bi nam mogli dati detalje oko prekida dotoka vode iz Goričkog jezera i sistema HE Trebišnjica. Poslije nekoliko pokušaja, tehnički direktor Mićo Stojanović nije odgovarao na naše pozive, nastavljajući tako sa lošom starom praksom uskraćivanja važnih informacija za građane, tretirajući ovo preduzeće kao vlastitu prćiju. Još početkom sedmice u “Vodovodu” su nam rekli da će direktorica, Jelena Đaković, biti službeno odsutna do kraja sedmice. Možda se neko i oglasi u međuvremenu.

22 Komentari

 1. Problema nema.Botovi su žedni vazda i nema te teme đe se neće nakačit protiv vlasti,koja je legalno izabrana.Sada da pričamo realno,stvari oko vode nisu riješene,ali su bolje no što su bile,mnoge stavri nisu riješene,ali su bolje nego što su bile.I nezadoivoljni smo svi.Što ćemo onda?Opet vratit Obrada,Daniejlu i ove ulične bukače???? NEEEEE,nikada više!

 2. Pa svake godine je ovako kraj maja početak juna restrikcija po dvadesetak dana. Nego problem je sto ste ovim sada povjerovali da toga vise neće biti. I još kojekakve price koje su obećali. Ne krtikujem vas sto je tako jer sam i sam bio za ove promjene. Kako je vidite i sami, vidim i sam.

 3. @Prijatelj “Kukamo” jer nam je dobro, zadovoljstvo je živjeti u HN, gradu koji vode obrazovani i stručni ljudi kojima su građani najvažniji. Rade sve da imamo: vode, popločano šetalište, čiste i uredne plaže, festivale po kojima smo prepoznati, hotele sa zvijezdicama, bolnicu, Institut, dobro isprojektovanu gradsku rasvjetu da nismo u mraku, obezbijeđen parking, kulturne komunalne policajce i saobraćajce, ljubazne taksiste, sportiste koji ne brinu o finansiranju, umjetnicima daju dovoljni prostora jer je grad po njima prepoznat… Eto, stvarno nema razloga da “kukamo”.

 4. Tacno.Ovi i ne mogu mnogo vise uraditi za trecinu mandata.Makar cemo imati malo vise vode iz Konavala.Ovi stari nisu kapaca bili 2o godina da uspostave odnose sa Konavlima.Nisu namjerno htjeli.Nadam se da su ovo zadnje ovakve restrikcije.

 5. Vi koji odje nsjvise kukate imate najvise vode.Sram vad bilo.Voda jos nije nestala i bice je vise jer je prvi put ova losa vlast uspostavila normalan odnos sa Konavljanima.I to je istina.Pricajte sto ocete.

 6. Ne podrzavam staru gradsku vlast ali su nas makar detaljno informisali kad ce restrikcije i koliko ce trajati ali ovi sad DRK-ovci i SRK-ovci i to nijesu u stanju e moji Novljani niko vas do sada nije ponzavao kao onvi sad gdje je cuvena PREDSJEDNICA da se obrati gradjanima napraviste cirkus i tugu od grada.

 7. Sjećam se predizbornog spota iz devedeset i neke. Kršan starac šeta oalom, na tren zastaje i govori
  ” Glasaću ih obećali su vodu”
  Starac se sigurno odavno preselio na onaj svijet. Danas vladaju isti oni koji su pravili spot a građani Herceg Novog ni danas nemaju vode.

 8. Od pisanja komentara nemamo ništa. Imam osjećaj kao da oni likuju dok se jadni građani nerviraju. Ovo stvarno vise nidje nema. Ovaj grad je dno dna! Titanik

 9. jedni otisli drugi dosli samo se stolice zamjenile ,gori od gorih a i treba nam ovako kad nemamo nista uglavu,samo zalim ovu djecu sto rastu u ovom gradu.

 10. Bravo svaka Vam cast,bar ima kise pa cemo je prikupit da imamo.Ocemo turizam i to jos VISOKI a sa cime.Nema vode,nema struje,nema setalista,nema hotela,nema tisine,nema ploce Leopoldu.Jel s time ocete visoki turizam?S time cemo svi dobiti visoki BIMBO.Predlazem Turistickoj org. H.Novog da iskoristi ove potencijale koje ima i da pored parking turizma kojeg praktikuju zadnjih godina pocne sa izradom plana za neki wild turizam.Wild kadar imamo i to vema strucan tako da nece trebat puno para za osposobljavanje.A i i cijene su nam divlje kao i smjestaji i taksisti i opstina.Bruko i sramoto.

 11. Nema vode nema informacija ni za gradjane ni za medije. Nadali smo se da ce sa Sabanovicem otici i ove prakse al ipak su ovo dvoje njegovi ucenici .

 12. Ovo me podsjeća na kultnu repliku iz filma Bure Baruta kad Ljuba Tadić kaže “Dobro, dobro, ajde vozi, nije ovo najgore što nam se događa”.

 13. Pa možda je rukovodstvo Vodovoda angažovano na čišćenju tunela! Ili možda nemaju što da kažu, tek JESTE NEŠTO!
  A to NEŠTO JE NASTAVLJANJE “STARE” PRAKSE DA HERCEGNOVSKA RIVIJERA (opština Herceg Novi) NEMA RIJEŠENO PITANJE SNABDIJEVANJA VODOM, ISTO ONAKO KAKO JE TO BILO I DAVNIH GODINA U PROŠLOM VIJEKU. PA ZAR NIJE SRAMOTA BIVŠEG I SADAŠNJEG RUKOVODSTVA OPŠITE HERCEG NOVI DA NISTE U STANJU OBEBIJEDITI GRAĐANIMA REDOVNO SNABDIJENJE VODOM.
  U predsezoni, svake godine, “neko” čišćenje tunela, vodova, ventila, slavina……, u sezoni, kad nema kiše-nema vode-RESTRIKCIJA, kad ima kiše-voda zamućena-neupotrebljiva, u ostalim periodima stalno PUCAJU VODOVODNE CIJEVI-NEMA VODE!
  A KAD NEMA VODE, NEMA NI RUKOVODSTVA U VODOVODU, NE JAVLJAJU SE NA TELEFONE!
  Već duži niz godina “obećavaju” priključenje na regionalni vodovod, ali od toga nema ništa!
  Zašto opština Herceg Novi nije pravovremeno priključena na regionalni vodovod-to je “nečiji” propust, ZBOG KOJEG 10,20,30 GODINA TRPE GRAĐANI!
  E, PA ŠTO JE MNOGO, MNOGO JE!

 14. Kakva drskost i bezobraština, da preduzeće koje direktno zavisi od nas građana neće da da informaciju Jadranu o ovoj recimo slobodno tragikomičnoj situaciji o vodi.
  Ovaj Mićo Stojanović je neuništiv. I još je tehnički direktor!?!
  Bravo DPS, Izbor, dobro došli u H.Novi prijestonicu kulture, visokog turizma, ALI bez vode!

Ostavite komentar

*

code