U Portonovi do sada uloženo 313 miliona eura, za projekte na Mamuli...

U Portonovi do sada uloženo 313 miliona eura, za projekte na Mamuli 900 hiljada eura

9
Podijeli

Veći dio projekata u oblasti turizma, koji se realizuju u primorskom dijelu Crne Gore, odvija se ugovorenom dinamikom, u skladu sa obavezama iz investicionih programa, navodi se u dokumentu Ministarstva održivog razvoja i turizma, dostavljenom Vladi.

Podatke za realizaciju investicija u Herceg Novom dostavili su samo dvije kompanije: Azmont investments i OHM Mamula Montenegro.

Picerija i restoran

Azmontov rizort bi prema ovom izvještaju trebalo da bude izgrađen u sljedećoj godini.

Od planiranih 650 miliona eura ulaganja, od 2013. godine i prve polovine ove godine u kompleks je uloženo 313,7 miliona. Uposleno je trenutno 546 radnika, od tog broja 408 na gradilištu (202 domaća i 206 stranih državljana ).

Konstruktivni i zidarski radovi su okončani, a prekrivanje krovnih površina biće gotovo uskoro. U toku su završni i zanatski radovi u Lower Village i Fisherman’s Wharf, završetak temelja na postrojenju za grijanje i hlađenje, uređenje zelenila, završetak pristaništa u marini, izrada projekta saobraćajne i tehničke infrastrukture, izrada spoljnog i unutrašnjeg dizajna za hotel „One&Only“, te brojni drugi radovi na unutrašnjem i spoljnjem uređenju objekata i okoline.

Kad je riječ o projektu uređenja ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, od prošle i u prvoj polovini ove godine od planiranih 15 miliona eura ulaganja, realizovano je 900 hiljada eura.

Aktivno je 11 zaposlenih radnika. Projekat je još u fazi planiranja, pa su sredstva većinski utrošena za izradu projekata, nabavku opreme, pripremne radove i plate zaposlenima, kao i angažovanje domaćih i stranih konsultanata.

Takođe, vrijednost ugovorenih investicija u ovom trenutku je skoro  1.500.000 eura. U finalnoj fazi je priprema idejnog projekta, idejno rješenje i glavni projekat. Idejni projekat i konzervatorski projekat su dobili i pozitivno mišljenje Uprave za zaštitu spomenika kulture.

9 Komentari

 1. Generacijo 5,da ti kažem da mnogi mještani rade na gradilištu,da su molili inžinjere i radnike da dođu,a nemaju još potrebe za turističkim radnicima,pravnicima , baštovanima,terapeutima….Mnogo naših tamo radi,neznaš jer ne dižeš glavu sa ekrana,prošetaj malo,više ćeš znat.

  4
  4
 2. Svaka čast investitoru koji gradi kompleks u Meljinama na mjestu nekadašnjeg Lazareta, zaposlio je uglavnom ljude koji su iz Herceg Novog. Za razliku od njih ovi u Kumboru zapošljavaju uglavnom podgoričane i čude se što ih narod ne voli. Pa kako da ih voli, kad niko ne zna šta se tamo radi i kad skoro niko iz Novog još uvijek nema nikakve koristi od tog projekta. Mi samo čitamo ove promašene Public relations tekstove o nekakvim stotinama miliona…i šta na kraju…opet nam dodjoši prosipaju pamet vrlu.
  Pretpostavljam da investitor o tome malo zna, jer ga ovi sto rade ubjedjuju da je sve super…

  41
  4
 3. Da li ovo objavljujete bas danas, kako bi impresionirali Kumborane i kako bi zaboravili da su juce, nenajavljeno, bili 5 sati bez struje, zbog istog ovog Azmonta?

  40
  5

Ostavite komentar

*

code