U PORTONOVI ULOŽENO 127 MILIONA EURA – DUPLO VIŠE OD PLANA

U PORTONOVI ULOŽENO 127 MILIONA EURA – DUPLO VIŠE OD PLANA

170
0
Podijeli

Prvi život u naselju Portonovi u Kumboru desiće se već u sezoni 2017. godine a za to su ključni preduslovi zajednički rad i partnerstvo – zaključeno je tokom posjete Vladinih zvaničnika gradilištu, gdje su prve četiri zgrade već izgrađene.

Prvi One&Only hotel u Evropi biće spreman za sezonu 2018, a priprema terena za izgradnju već je počela – saopšteno je iz kompanije.
Predsjednik borda direktora kompanije Azmont Investments, Ahmet Erentok, zajedno sa rukovodstvom kompanije predstavio je juče Vladinim zvaničnicima postignute rezultate, trenutni status izgradnje kao i planove visokoluksuzne destinacije koja će značajno doprinijeti razvoju Crne Gore.
Portonovi je mnogo više od investicije i građevinskog projekta, naglašeno je tokom posjete prilikom koje je predstvljen samo mali dio onoga što investitor vjeruje će biti u rizortu svojstven način života i osnova za njegov dalji razvoj u Herceg Novom.
Ministri finansija, Radoje Žugić, održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, pomorstva i saobraćaja, Ivan Brajović, zdravlja, Budimir Šegrt, kao i predsjendica opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović, iskazali su zadovoljstvo zbog vidnog napretka izgradnje na gradilištu, kao i planova.
– Aktivno učešće visokih Vladinih predstavnika i gostiju iz ministarstava kao i Zavoda za zapošljavanje, ali i savjetnika u diplomatskoj misiji republike Azerbejdžana u Crnoj Gori, Seyrana Mirzazadeha, dokaz su uzajamnog poštovanja i posvećenosti u promociji Crne Gore kao visokoluksuzne destinacije.
Predstavnici Azmont Investments-a upoznali su Vladine zvaničnike sa podatkom da je dosadašnja investicija više nego duplo uvećana u odnosu na planiranu. Naime, shodno ugovoru o dugoročnom zakupu, planirana investicija za period o četiri godine (do 2016. godine) je 52,000,000 EUR, odnosno za period od 8 godina (do 2020. godine) 258,000,000 EUR. Od dolaska na tržište u septembru 2013. godine, ukupna investicija je dostigla 127,000,000 EUR čime je investicija već uvećana više nego dva puta za planirani period – ističu iz pr službe “Azmonta”.
U saopštenju se dodaje da zajedno sa partnerima, Azmont Investments radi na stvaranju luksuznog rizorta po svjetskim standardima na površini od 26 hektara. On će biti uspješno integrisan u okolnu zajednicu istovremeno postavljajući nove standarde za luksuzne destinacije.
Portonovi će se sastojati od: One&Only hotela sa 111 ključem, Henri Chenot Spa centra na površini od 3,500m2, marinom sa 220 vezova za superjahte, autentičnim radnjama i restoranima najviših standarda, 2 plažna kluba, teniskog centra, kao i ukupno 273 rezidencije, kuće i vile – podsjećaju na kraju iz kompanije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code